Νέος σεισμός «ταρακούνησε» το Ηράκλειο

νέος-σεισμός-ταρακούνησε-το-ηράκλε-1255779

Μία νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Ηράκλειο.

Ο σεισμός αν και μεγέθους μόλις 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατάφερε να αναστατώσει τους Ηρακλειώτες.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.56 το πρωί ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 26 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά του Ηρακλείου.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε στο Αρκαλοχώρι, παρουσία του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα και του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη, με φόντο την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, τους τελευταίους δύο μήνες, που έχει προβληματίσει φορείς και κατοίκους.

Η συνεδρίαση έγινε με στόχο τη διερεύνηση της κατάστασης και την λήψη απόφασης για τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν, όπως και τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν στο μέλλον «προκειμένου να καταστήσουμε την Κρήτη αλώβητη όχι μόνο για τους σεισμούς, αλλά και τα υπόλοιπα καταστροφικά φαινόμενα», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Αν και ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το φαινόμενο (το οποίο πάντως σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία αναμένεται να συνεχιστεί για το επόμενο διάστημα) δεν απέκλεισε μια ακραία- όπως την χαρακτήρισε- περίπτωση σεισμικής δόνησης της τάξης των 5,2 ή και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook