Νέος σχεδιασμός για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά το καλοκαίρι – Τι θα γίνει με Κήπο, Ανατολική Τάφρο, ΔΗΠΕΘΕΚ

νέος-σχεδιασμός-για-τις-πολιτιστικές-891939

Έναν πρόωρο σχεδιασμό για το τι θα γίνει με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ερχόμενου καλοκαιριού στις δομές του Δήμου Χανίων αλλά και τον στόχο για φέτος, ανέλυσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης ο οποίος μίλησε στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6, με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού τόνισε πως ακόμα αναμένονται οι επίσημες οδηγίες από το Υπουργείο, ώστε να υπάρχει σαφής προσανατολισμός για το πως θα γίνει η όλη προετοιμασία, ενώ δήλωσε ότι εντέλει γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο η επανέναρξη της πολιτιστικής δραστηριότητας.

Αναλυτικά, ο κ. Γιαννακάκης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά για τις δομές πολιτισμού του Δήμου:

Ο θερινός κινηματογράφος στον Δημοτικό Κήπο

Αρχές Ιουνίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση να εκκινήσει τη λειτουργία των θερινών σινεμά ανά την Ελλάδα, έναντι των εξαγγελιών που έλεγαν για 15 του ίδιου μήνα. Όπως και να ‘χει εμείς έχουμε κάνει την προετοιμασία μας και σύντομα θα ανακοινώσουμε πρόγραμμα και λεπτομέρειες.

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Υπάρχει αναμονή για τον συνολικό σχεδιασμό του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Χανίων. Περιμένουμε να ξεκαθαριστεί το κατά πόσο θα μπορούν να ταξιδέψουν τα όποια καλλιτεχνικά σχήματα επιλέξουν να το κάνουν, για να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό.

Το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου ας πούμε θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τη χωρητικότητά του, καθώς το μέγιστο όριον θεατών που θα μπορεί να φιλοξενήσει είναι τα 600 άτομα από συνολικά 1.550 καθήμενους που στέγαζε πριν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν θέσεις που να μπορούν να κάθονται οι θεατές με ασφαλείς αποστάσεις. Περιμένουμε επίσης να δούμε τι θα γίνει με τους υγειονομικούς χώρους, τις τουαλέτες και το κυλικείο στις δομές αυτές.

Στέγαση εκδηλώσεων και σε άλλους χώρους του Δήμου

Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε και άλλους υπαίθριους χώρους του Δήμου, όπως πάρκα ή γήπεδα που θα μπορούν να φιλοξενήσουν για παράδειγμα εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Τέτοιοι χώροι ας πούμε είναι και το Πάρκο των Αγίων Αποστόλων, που στο παρελθόν έχει στεγάσει παρόμοιες εκδηλώσεις.

ΔΗΠΕΘΕΚ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης έχει λάβει την οικονομική ενίσχυση που παίρνει κάθε χρόνο από το Υπουργείο Πολιτισμού, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειτουργίας. Ωστόσο, επειδή το θέμα είναι να παράγει πολιτισμό και θέατρο και όχι απλά να επιβιώνει ο οργανισμός οικονομικά, εξετάζεται το ζήτημα οι χειμερινές παραγωγές – η παράσταση «Γιοί και κόρες» και η παιδική παραγωγή «Ιστορίες στο τάκα-τάκα»- να ανασκηνοθετηθούν ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες.

Η νέα πραγματικότητα επιβάλλει να τηρούνται αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας όχι μόνο για τους θεατές, αλλά και για τους ηθοποιούς. Είναι σχετικά δύσκολο αυτό βέβαια, αλλά θα δούμε πως θα γίνει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook