Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: Στην καλύτερη περίπτωση ενοικιαστής στο σπίτι σου!

νέος-πτωχευτικός-κώδικας-στην-καλύτε-1120655

Ορισμένες από τις προβλέψεις που θα ισχύουν στο εξής. Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που καθιερώνει για πρώτη φορά την πτώχευση ενός φυσικού προσώπου, όταν δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών του για ένα εξάμηνο και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, περιέχει διατάξεις που εκείνοι που θα τις ζήσουν θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα!

-Με την πτώχευση, το σύνολο της περιουσίας σου (σπίτια, χωράφια, αυτοκίνητο, τυχόν καταθέσεις, αντικείμενα αξίας κοκ, αλλά και μισθοί και συντάξεις για τρία χρόνια περνούν στα χέρια των τραπεζών, των πιστωτών ή των funds και κάθε είδους αρπακτικών, που έχουν αγοράσει εν τω μεταξύ τα δάνεια.

-Ο … πτωχεύων και η οικογένειά του θα ζουν στο εξής με τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», θα τους αφήνονται δηλαδή ως ανώτατο όριο για να ζουν 621 ευρώ το μήνα.

-Θα μπορείς μεν να μένεις ως ενοικιαστής στο σπίτι σου, αλλά αν δεν καταβάλεις τρία συνεχόμενα ενοίκια η τράπεζα θα μπορεί να να καταγγείλει τη σύμβαση και να βγάλει το σπίτι σε πλειστηριασμό!

-Μετά από 12 χρόνια, αν είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις και εξακολουθείς να μένεις στο σπίτι σου, μπορείς να αγοράσεις. Ότι έχεις όμως δώσει τα 12 αυτά χρόνια και ότι έχεις πληρώσεις πριν για το δάνειό σου, δεν υπολογίζονται στην επαναγορά! Εάν δεν μπορείς να το επαναγοράσεις το χάνεις εντελώς!

-Το ίδιο και χειρότερες είναι οι προβλέψεις που ονομάζονται «δεύτερη ευκαιρία» για τους επαγγελματίες και τους απασχολούμενους, οι οποίοι οδηγούνται σε μόνιμη ομηρεία. Για αυτό και όλοι οι φορείς τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν διοικήσεις φιλικά προσκείμενες προς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία (για να το πούμε κομψά), είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

One thought on “Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: Στην καλύτερη περίπτωση ενοικιαστής στο σπίτι σου!

  1. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΡΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ?
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 150.000 € ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΑ 30.000 ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ?
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ?
    ΠΟΛΥ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΥΣΙΚΑ)
    ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΖΑΡΠΑΚΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook