Νέος κύκλος επαφών της ΠΦΠΟ με τις αρχές για τα ζητήματα των ζώων

νέος-κύκλος-επαφών-της-πφπο-με-τις-αρχέ-948714

Συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με τον ειδικό νομικό σύμβουλο του Υπουργού, Κώστας Τσιάρα, κατά την οποία αφού τέθηκαν οι διαστάσεις του φαινομένου της κακοποίησης χιλιάδων ζώων το χρόνο στην χώρα μας, κατατέθηκε η τροποποίηση των άρθρων 16 και 20 του νόμου 4039/12 υπό μορφή διάταξης που προτείνει η Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου «ο εκπρόσωπος του υπουργού ήταν σύμφωνος με την πρότασή της ΠΦΠΟ , η οποία βεβαίως πρέπει να τύχει της έγκρισης του Υπουργού κ. Κ. Τσιάρα» και συνεχίζει.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η προτεινόμενη τροποποίηση θα γίνει σύντομα νόμος γεγονός που θα κάνει πιο αυστηρό το νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιαζόντως ειδεχθείς πράξεις .

Το άλλο ζήτημα που θέσαμε στο τραπέζι είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων Δικαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστών αλλά και των ήδη υπηρετούντων στο δικαστικό κλάδο καθώς και η πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων και ημερίδων στην κατεύθυνση της δημιουργίας φιλοζωικής συνείδησης του Έλληνα Πολίτη.

Συνάντηση είχαμε και με τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη & Παιδείας και Θρησκευμάτων – για δεύτερη φορά στο Παιδείας- με τους Υφυπουργούς Ε. Οικονόμου και Σ. Ζαχαράκη αντίστοιχα.

Στον κ. Οικονόμου θέσαμε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ στα θέματα της κακοποίησης των ζώων και της εφαρμογής γενικότερα της νομοθεσίας γι αυτά , προτείναμε την περαιτέρω θεσμική αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ , την έκδοση φυλλαδίου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών που φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές στη χώρα μας και την διενέργεια κοινών εκδηλώσεων στην τετραετία που έρχεται.

Η συζήτηση με την Υφυπουργό Παιδείας κα Σ Ζαχαράκη , ως συνέχεια της προ μηνός συνάντησής μας με τον Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο, κατέληξε σε σύμπτωση απόψεων για τον ρόλο της εκπαίδευσης των μαθητών του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου στον αναγκαίο και οφειλόμενο σεβασμό του περιβάλλοντος και των ζώων , το Υπουργείο θα επεξεργαστεί τρόπους παρέμβασης στην ήδη διδακτέα ύλη , η δε Υφυπουργός προέβλεψε ότι οι προσθήκες αυτές θα συντελεστούν μέχρι το 2021.

Εμείς από πλευράς μας θα κάνουμε ο, τι μπορούμε για να επιταχύνουμε όλα τα ανωτέρω.

Οι επαφές μας συνεχίζονται και την επερχόμενη εβδομάδα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook