Νέος εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Ηλιόπουλος

νέος-εκπρόσωπος-τύπου-του-συριζα-ο-νάσ-1100136

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναλαμβάνει, οριστικά, καθήκοντα εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε γνωστό απόψε από πηγές της Κουμουνδούρου, διαδεχόμενος τον Αλέξη Χαρίτση στο πλαίσιο των αλλαγών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σin» ο Νάσος Ηλιόπουλος θα παραμείνει επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Αθήνας «Ανοιχτή Πόλη».

Σημειώνεται ότι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε την αναβολή του συνεδρίου του κόμματος μέχρι να το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, κάνοντας ομόφωνα δεκτή την πρόταση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Στην συνεδρίαση που διεξήχθη σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου σε «ιδιαίτερα θετικό κλίμα», τα μέλη του οργάνου «αποδέχθηκαν επίσης θετικά την πρόταση του προέδρου για ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων, με στόχο την καλύτερη δυνατή συσπείρωση και παρουσία του κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή».

Ποιός είναι ο νέος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο 37χρονος Νάσος Ηλιόπουλος έχει διατελέσει υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο είναι υποψήφιος διδάκτορας. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει συνεργαστεί με το “Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ”.

Το 2002 ο Νάσος Ηλιόπουλος έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και από το 2010 έως το 2013 διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττική με τον συνδυασμό “Δύναμη Ζωής” της Ρένας Δούρου. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών, χωρίς να εκλεγεί.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019 ήταν υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας. Στον πρώτο γύρο των εκλογών έλαβε 35.392 ψήφους και ποσοστό 16,98% και πέρασε στον δεύτερο γύρο, στον οποίο επικράτησε ο Κώστας Μπακογιάννης, λαμβάνοντας 51.487 ψήφους και ποσοστό 34,75%.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στην 8η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook