Νέος διάλογος εκκλησίας – κυβέρνησης μέχρι τις… εκλογές | Ιερώνυμος: Εγώ θα μιλήσω τελευταίος

νέος-διάλογος-εκκλησίας-κυβέρνησης-771682

«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος», δήλωσε από την Λιβαδειά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ερωτηθείς από το Star Κεντρικής Ελλάδος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για τον εξορθολογισμό των σχέσεών τους.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας από τη Λιβαδειά όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου έστειλε σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

«Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγία μας, απόψε, που την αγαπάμε και μας αγαπάει. Εγώ, θα μιλήσω τελευταίος», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Κυβέρνηση για μισθολόγιο κληρικών: Θα εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου

Θα εξαντλήσει τα περιθώρια του διαλόγου για το σύνολο της Συμφωνίας, άρα και για το μισθολογικό των κληρικών λέει τώρα η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου που τοποθετήθηκε σχετικώς στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

«Η Κυβέρνηση ούτε βιάζεται ούτε πιέζεται» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την εισήγησή του ενώ ερωτώμενος στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «δεν μας απασχολεί ο χρόνος» μπροστά την προοπτική επίλυσης μια ιστορικής εκκρεμότητας.

 Γαβρόγλου: Θα νομοθετήσουμε και για τη μισθοδοσία κληρικών – Συμφωνία έως τις εκλογές

Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για τα 15 σημεία της συμφωνίας πρωθυπουργού-Αρχιεπίσκόπου τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία ή θα ισχύσει σε όλα της τα σημεία ή δεν θα ισχύει καθόλου.

Σε συνέντευξή του στο news247 o κ. Γαβρόγλου υπογραμμίζει πως και τα 15 σημεία της συμφωνίας θα αποτυπωθούν σε σχέδιο νόμου που θα ετοιμάσει η κυβέρνηση και το οποίο θα περιλαμβάνει, ασφαλώς, και τη ρύθμιση ως προς τη μισθοδοσία των κληρικών.

Ο υπουργός Παιδείας εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχει χρόνος μέχρι τις εκλογές για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook