Νεώρια – Δημοτική Αγορά – Δημοτικά και Δημόσια Κτήρια του Δήμου Χανίων στις προτεραιότητες του Γρηγόρη Αρχοντάκη

νεώρια-δημοτική-αγορά-δημοτικά-κα-850362

Ο Δήμος Χανίων έχει σημαντικά μνημεία που είτε βρίσκονται στην κατοχή του, είτε ανήκουν σε άλλους Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Η ανάδειξη και η αξιοποίηση όλων αυτών των Μνημείων είναι απαραίτητη, όχι μόνο για την προβολή της Ιστορίας μας, αλλά και για να μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος για ντόπιους και ξένους επισκέπτες, ενδυναμώνοντας περισσότερο το τουριστικό μας προϊόν» υποστηρίζει στο πρόγραμμά του ο συνδυασμός του Γρηγόρη Αρχοντάκη, «Μαζί για τα Χανιά της επόμενης ημέρας».

Για το λόγο αυτό, χρειάζεται  ένα μακροχρόνιο στρατηγικό σχέδιο για την αξιοποίηση όλων αυτών των Μνημείων, ώστε να καθοριστούν οι τρόποι με τους οποίους θα κινηθεί ο Δήμος Χανίων, προκειμένου σε βάθος χρόνου αυτά να αποκατασταθούν.

Ανάδειξη της Ιστορίας μας, Ενδυνάμωση του Τουρισμού

Θέλουμε:

■ Ένα Δήμο, όπου τα Νεώρια θα αποκατασταθούν στατικά. Θα είναι επισκέψιμα και οι δράσεις που θα διοργανώνονται σ’ αυτά θα αποτε- λούν ένα επιπλέον πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες.

■ Μια Δημοτική Αγορά, όπου τα καταστήματά της θα είναι διαμορφω- μένα με τρόπο ομοιόμορφο και καλαίσθητο και θα αποτελούν σημείο αναφοράς των τοπικών προϊόντων και της Κρητικής Διατροφής.

■ Τη δρομολόγηση της αποκατάστασης σημαντικών κτηρίων που ανή- κουν στο Δήμο Χανίων (βίλα Σβαρτς, βίλα Πολογιώργη κ.τ.λ.) καθώς και κτηρίων (όπως παλιό ΙΚΑ, Πολεμικό Μουσείο), τα οποία δεν βρί- σκονται στην κατοχή του Δήμου Χανίων.

Είναι εφικτό, το κάνουμε πράξη:

■ Επιταχύνουμε την ολοκλήρωση της μελέτης των Νεωρίων, σε σχέ- ση με τις χρήσεις και ξεκινάμε άμεσα τη διαδικασία διαβούλευσης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περιγράφεται για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Με την ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης, και αφού πρώτα έχουν καθοριστεί οι χρήσεις μέσα από τη διαβούλευση, η υλοποίηση αυτού του έργου γίνεται πρώτη προτεραιότητα για μας.

■ Για όλα τα υπόλοιπα ακίνητα ξεκινά πάλι η ίδια διαδικασία που περι- γράψαμε, όπου στην κατάληξή της έχουμε ένα σχέδιο δράσης με τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο υλοποιείται σταδιακά και βέβαια δεσμεύει σε μεγάλο βαθμό και τις επόμενες Δημοτικές Αρχές.

■ Η Δημοτική Αγορά είναι σε μεγάλο βαθμό το «σήμα κατατεθέν» της Πόλης των Χανίων. Αυτονόητο είναι λοιπόν πως η υλοποίηση του έργου αποκατάστασής της είναι στις προτεραιότητές μας. Κυρίαρχο βέβαια ζητούμενο είναι η αισθητική εσωτερική αναβάθμιση των κατα- στημάτων εντός της, η οποία υλοποιείται ακολουθώντας την αρχιτε- κτονική μελέτη.

Ο προγραμματισμός μας είναι η επίτευξη στρατηγικού σχεδίου με τη μέγιστη αποδοχή και στήριξη από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Χωρίς αυτό τα πράγματα συνήθως βαλτώνουν, λόγω του ότι η λύση τέτοιου είδους θεμάτων απαιτεί πολλά χρόνια και πολλές Δημοτικές Αρχές.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Νεώρια – Δημοτική Αγορά – Δημοτικά και Δημόσια Κτήρια του Δήμου Χανίων στις προτεραιότητες του Γρηγόρη Αρχοντάκη

  1. ΝΑΙ ΚΑΛΑ….ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ……ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ.

  2. Χαχαχα απαντησεις για μεγαλα ζητηματα δεν βλεπω….για την διαχείριση του αεροδρομίου Χανίων από την FRAPORT δεν βλέπω για την εξορυξη στη περιοχή της Κρητης….ενταξει συμφωνω με τον παραπάνω φιλο τι τρομερο εχουμε να θυμηθουμε από την θητεία στη Νομαρχία γιανα ξαναψηφισουμε για τον Δημο?Ας βγει κανας νεοφιλελες υποψηφιος δημοτικος συμβουλος να μας πει βρε κοπελια?χαχαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook