Κορονοϊός και νέοι κανόνες στο… shopping – Θα δοκιμάζουμε παντελόνια, αλλά όχι…μπλούζες

κορονοϊός-και-νέοι-κανόνες-στο-shopping-θα-1035764

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα κανονικότητα έχει αρχίσει, καθώς από τη Δευτέρα σταδιακά χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα. Όμως πολλά είναι τα ερωτήματα σε ό,τι αφορά τα «πρέπει» και τα «μη» της επόμενης ημέρας. Δεν είναι μόνο τα κομμωτήρια, για τα οποία οι ειδικοί επισημαίνουν τον κίνδυνο που ενέχει το πιστολάκι, καθώς αλλαγές θα υπάρξουν και στο…shopping.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, σε ό,τι αφορά τα καταστήματα ένδυσης, αρχικά ακούστηκε ότι κάθε φορά που ένας υποψήφιος πελάτης θα δοκιμάζει το ρούχο της επιλογής του, μια πωλήτρια έξω από το δοκιμαστήριο, επιφορτισμένη ειδικά με αυτόν τον σκοπό, θα παραλαμβάνει το ρούχο και θα το σιδερώνει επί τόπου πριν το δοκιμάσει ο επόμενος.

Η ιδέα μάλλον εγκαταλείφθηκε, λόγω της προφανούς δυσκολίας στην εφαρμογή της και πλέον οι ειδικοί συστήνουν «μερική δοκιμή» των υπό αγορά ρούχων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, από τη Δευτέρα θα μπορούμε να δοκιμάζουμε παντελόνια και φούστες – με μέτρο – όχι όμως μπλούζες, πουκάμισα ή οτιδήποτε άλλο περνά από το κεφάλι μας για να φορεθεί.

Κατά την επιστροφή στο σπίτι καθίσταται υποχρεωτικό το πλύσιμο των ρούχων, αλλά και το μπάνιο όσων επισκέφθηκαν το κατάστημα. Υπενθυμίζεται ότι στα καταστήματα ένδυσης, όπως και σε κάθε άλλο κατάστημα, οι πελάτες θα εισέρχονται αναμένοντας σε ουρά καθώς θα επιτρέπονται συνολικά τέσσερα άτομα στις μικρές επιχειρήσεις και ένα ανά δέκα τ.μ. σε μεγαλύτερες.

Ωστόσο δόθηκαν οδηγίες και συμβουλές για την είσοδο σε καταστήματα με ρούχα από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Συγκεκριμένα, με την είσοδό μας στο κατάστημα:

  • Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αποστάσεις
  • Πρέπει να φοράμε μάσκα κι εμείς και οι εργαζόμενοι που μας εξυπηρετούν
  • Προτιμάμε, γνωρίζοντας τα νούμερά μας,  να αγοράσουμε ρούχα χωρίς να τα δοκιμάσουμε.
  • Θα πρέπει το κάθε μαγαζί να διαθέτει ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα μπροστά μας.
  • Αποφεύγουμε την είσοδο στα δοκιμαστήρια, καθώς είναι πολύ μικροί χώροι, ωστόσο, αν πρέπει να μπούμε τότε προσπαθούμε να μην ερχόμαστε σε επαφή με τις επιφάνειες που υπάρχουν.
  • Δεν ακουμπάμε τίποτα, παίρνουμε το ρούχο και το φοράμε και αν είναι δυνατόν και πάνω από τα ρούχα μας.
  • Δεν αφήνουμε τους εργαζόμενους να μπουν στα δοκιμαστήρια όταν είμαστε μέσα, μας κρεμάνε ή ακουμπούν το ρούχο σε ένα σημείο και από εκεί το παίρνουμε εμείς και το δοκιμάζουμε.

 

One thought on “Κορονοϊός και νέοι κανόνες στο… shopping – Θα δοκιμάζουμε παντελόνια, αλλά όχι…μπλούζες

  1. Η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στα καταστήματα λιανικής. Είναι προτεινόμενη. Τεράστια διαφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook