Νέοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων «προ των πυλών» στα Χανιά – Έρχονται και υπόγειοι κάδοι

νέοι-χώροι-στάθμευσης-αυτοκινήτων-π-1095978

Πολύ κοντά στην επίσημη ανακοίνωση για τους νέους χώρους στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου της πόλης, αλλά και το νέο σύστημα για τα απορρίμματα με υπόγειους κάδους, βρίσκονται τα στελέχη του Δήμου Χανίων.

Την αποκάλυψη έκανε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Μιχάλης Τσουπάκης, ο οποίος μίλησε στον Super FM 89,6 και τον Περικλή Κουκλάκη, με αφορμή τους καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις που γίνονται στους δημόσιους, κοινόχρηστους χώρους, σε όλη την πόλη και σταδιακά σε όλο τον Δήμο Χανίων (δείτε εδώ).

Τα νέα δημοτικά parking

Νέα πάρκινγκ για τη στάθμευση αυτοκινήτων περιμετρικά της πόλης των Χανίων, αναμένεται να ανακοινωθούν τις ερχόμενες ημέρες από τη δημοτική αρχή σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Η αρχή θα γίνει με την εγκαινίαση των νέων δημοτικών πάρκινγκ τα οποία βρίσκονται κοντά στη λεωφόρο Σούδας στον Κουμπέ, ένα ακόμα στην περιοχή του Κλαδισσού στη δυτική είσοδο της πόλης, ενώ είναι πολύ κοντά και συμφωνία για δημιουργία χώρου στάθμευσης σε περιοχή κοντά στην Γογονή, στην είσοδο από τη λεωφόρο Μουρνιών.Ο αντιδήμαρχος σχολίασε πως ο βασικός σχεδιασμός είναι το κέντρο της πόλης να γίνει τελείως αφιλόξενο για την κίνηση Ι.Χ. αυτοκινήτων, κάτι που είναι στόχος και του ΣΒΑΚ για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης.

«Και στα πάρκινγκ θα υπάρχουν mini-bus που θα μεταφέρουν τον κόσμο από και προς την πόλη, αλλά υπάρχει επικοινωνία και με το Αστικό ΚΤΕΛ ώστε να υπάρξει επέκταση στα δρομολόγια για να εξυπηρετηθούν όλο και περισσότερους πολίτες», τόνισε ενώ ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο Δήμος Χανίων να προβεί σε οικονομική συμφωνία με το ΚΤΕΛ για να υπάρξει και οικονομικό κίνητρο στους πολίτες, με μικρότερου κόστους εισιτήριο.

Έρχονται οι υπόγειοι κάδοι στα Χανιά – Καφέ κάδοι για τα βιοαπόβλητα

Την τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων θα δούμε πολύ σύντομα σε περιοχές της πόλης των Χανίων, ανακοίνωσε παράλληλα ο Αντιδήμαρχος.

«Είμαστε πολύ κοντά ώστε να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση του έργου, ενώ έχουμε κάνει πολλή δουλειά και για την ολοκλήρωση της τεχνικής μελέτης και πάντως μέχρι την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο ευελπιστούμε να έχει γίνει η τοποθέτηση τους», χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσουπάκης, με τις πρώτες περιοχές που θα εγκατασταθούν οι υπόγειοι κάδοι να είναι αυτές με αυξημένο φόρτο όπως τα Κουνουπιδιανά, αλλά και η περιοχή των Αγίων Αποστόλων. «Στο κέντρο των Χανίων δυστυχώς και στην Παλιά Πόλη, δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε λόγω αρχαιολογικής προστασίας», συμπλήρωσε.

Μάλιστα ο κ. Τσουπάκης, που είναι παράλληλα και πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, τόνισε ότι στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής είναι μέχρι την επόμενη σεζόν να έχουν εγκατασταθεί και οι «καφέ κάδοι» για τα βιοαπόβλητα ώστε να ξεκινήσει και η αποκομιδή τους στις περισσότερες περιοχές του Δήμου.

Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει την αναγκαιότητα να μη γίνεται ρίψη ογκωδών αντικειμένων οπουδήποτε, αφού με ένα απλό τηλεφώνημα οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δημοτικές υπηρεσίες στα τηλέφωνα: 28210 91888 και 28213 41777-8, και τα συνεργεία περνούν και παίρνουν τα ογκώδη σκουπίδια.

zarpanews.gr

10 thoughts on “Νέοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων «προ των πυλών» στα Χανιά – Έρχονται και υπόγειοι κάδοι

  1. Μακάρι να γίνει αυτό .κανένα αυτοκίνητο στο κέντρο, όπως σε κάθε πολιτισμένη πόλη που σέβεται τους πολίτες και τους επισκέπτες.ειναι αδιανόητο στο κέντρο να παρκαρουν φαρδιά πλατιά τα κάθε είδους οχήματα και οι πεζοί να στριμώχνονται σε ένα μέτρο πεζοδρόμιο. ποδαράκια να καεί και καμιά θερμίδα.

  2. Οτι ο Ελληνας θα αφηνει το αυτοκινητο στη Λεωφορο Σουδας ή στη Γογονη για να κατεβαινει στο κεντρο; Δηλαδη μονο εγω γελασα; Τα τουριστικα λεωφορεια θα εχουν παρκιγνκ στο κεντρο, ενω οι κατοικοι οχι; Οσο για το παραπανω σχολιο, καθε πολιτισμενη χωρα που δεν επιτρεπει τα αυτοκινητα στο κεντρο, ειτε εχει σοβαρο δικτυο ΜΜΜ, ειτε ποδηλατοδρομους, ειτε σοβαρες υποδομες για τους πεζους. Επισης στις πολιτισμενες χωρες το ιστορικο κεντρο δεν δεχεται αυτοκινητα.

  3. με τα απορριμματοφορα που περνουν στις 4-5 τα ξημερωματα και ειναι λες και περναει μια ταξιαρχια ρεο, τι θα κανουνε; καμια λυση;;;

  4. Μακάρι να δουλέψει ο σχεδιασμός και να γίνει επιπλέον δίκτυο ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη για αυτούς που κατοικούν κοντά στο κέντρο, και να συνδεθούν οι νέοι+παλιοί χώροι στάθμευσης με το δίκτυο ποδηλατοδρομων. Παντως, δύσκολα ο Χανιώτης από ένα χωριό πχ Αγιά Μαρίνα ή Πλατανιά να έρθει να παρκάρει στον Κλαδισσό και μετά να πάρει λεωφορείο για το κέντρο. ίσως δουλέψει για τα τουριστικά λεωφορεία και τουριστικά οχήματα που έρχονται περιμετρικά από τα Χανιά, δεν ξέρω αν αυτός ειναι ο σκοπός.

  5. Ενα κ μονο μερος χρειαζεται για παρκινγκ. Η λεωφορος Σουδας που ερχονται απο τα πλοια χιλιαδες αυτοκινητα αντι να πηγαινουν μεσα στα Χανια. Και τοσα χωρια ερχονται απο κει. Εχει απειρα χωραφια κ πολλα στρεμματα για λεωφορεια τουριστικα απο τις κρουαζιερες, απο τα πλοια κλπ. Η εκεί η μετά απο Κλαδισό κ εξω. Αλλα πολλα στρεμματα, αν χωρανε 20 αυτοκινητα οπως ακουω δεν θα πηγαινει κανεις κ ο Σημαντηρακης θα εχει κανει μια τρυπα στο νερο.

  6. Ο σκοπος ειναι να φυγουν τα απειρα αυτοκινητα απο τα πλοια. Αυτος κ μονο. Καθημερινα 2000 αυτοκινητα ερχονται με το πλοιο μεσα στην πολη. Ολοι αυτοι ας πηγαινουν λεωφορο Σουδας για να παιρνουν λεωφιρειο για Χανια και μετα να παραρουν στα χωρια τους κ τα παραθαλασσια που νοικιαζουν. Λεωφορο Σουδας!!!!επιτελους!!

  7. Προχειροδουλεια τελειως. Κανενας σχεδιασμος. Καλες ιδεες με κακο αποτελεσμα. Χαιρω πολυ ρε εξυπνακηδες. Βρηκατε την πιο ευκολη λυση ως συνηθως. Να δω Χανιωτες να κατεβαινουν απο Γογονη με τα ποδια στο Λιμανι και τιποτα αλλο… ή σε mini bus… Xaxaxaxa. Στο κεντρο μονο τουριστες..Α ναι. Αμα πχ σχολας απο τη δουλεια σου στις 2 3 4 τα ξημερωματα και μενεις στη χαλεπα η στα λενταριανα θα πρεπει να πεταχτεις απο κλαδισο ή γογονη να παρεις το αυτοκινητο για να γυρισεις. Εγω ενα πραγμα ξερω. Ποτε μα ποτε οσα χρονια οδηγαω δεν με πειραξε αμαξι που εχει στραβοπαρκαρει αρκει να χωραω να περασω. Παντα δλδ χωραω.. αλλα τι να πεις…αμα δεν εχουμε με τι να ασχοληθουμε..

  8. Πολύ σωστή επιλογή. Καμία πόλη που σέβεται τον εαυτό της δεν έχει αυτοκίνητα στο κέντρο. Σιγά σιγά θα πρέπει να γίνει και αυτό. Τώρα πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα διαφωνούν. Τα Νεώρια πάρκινγκ?Ελπίζω να είναι τρολ. Επίσης αν γινόντουσαν πρώτα οι ποδηλατόδρομοι όπως λέει ο φίλος πιο πάνω, θα έλεγε ο ίδιος φίλος μας ότι δεν έχουμε πάρκινγκ και κάνουμε ποδηλατόδρομους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook