Νεογέννητο κοριτσάκι αναζητά ανάδοχη οικογένεια – H Bολιώτισσα μητέρα του αδυνατεί να το φροντίσει

νεογέννητο-κοριτσάκι-αναζητά-ανάδοχ-644318

Εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία αναδοχής βρέφους που γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2022 στο Νοσοκομείο Βόλου από 29χρονη Βολιώτισσα που λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων δεν έχει υποστηρικτικό περιβάλλον και δεν μπορεί να παρέχει στο νεογνό, στέγη και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Ανηλίκων στη Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά το ενδιαφέρον ανθρώπων, για να υιοθετήσουν το κοριτσάκι.

Το βρέφος, που δεν συμπλήρωσε ακόμη έναν μήνα ζωής, είναι καλά στην υγεία του και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα εξακολουθήσει να φιλοξενείται στο μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Βόλου, όπου βρίσκεται από την παραμονή των Χριστουγέννων που ήρθε τη ζωή.

Η γυναίκα ηλικίας 29 ετών, γέννησε την παραμονή Χριστουγέννων ένα υγιέστατο κοριτσάκι, παρόλο που στη διάρκεια της κύησης δεν είχε ιατρική παρακολούθηση και εξακολουθούσε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και μάλιστα φέρεται να έχει «βαρύ» ιστορικό. Λόγω των προβλημάτων της δεν μπορεί να παρέχει στο νεογνό στέγη και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Η Κοινωνική Υπηρεσία με έγγραφό της στην Εισαγγελία ζήτησε και έλαβε άδεια για να φιλοξενηθεί προσωρινά το βρέφος στο Νοσοκομείου μέχρι να βρεθεί φορέας ή δομή, ώστε να μεταφερθεί σε προστατευμένο περιβάλλον.

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φιλοξενείται στο σπίτι του 38χρονου συντρόφου της, ενώ φέρονταν να έχει υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά περισσότερες από μια φορές και μάλιστα να έχει φιλοξενηθεί στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου, μόλις δύο εβδομάδες πριν γεννήσει. Ωστόσο έφυγε και επέστρεψε ξανά στο σπίτι του άνδρα, καθώς δεν έχει δικό της σπίτι για να μείνει.

Η εισαγγελική εντολή για προσωρινή φιλοξενία του μωρού στο Νοσοκομείο δόθηκε πριν την Πρωτοχρονιά και ισχύει μέχρι να βρεθεί δομή, φορέας ή ανάδοχη οικογένεια που θα προσφέρει στο νεογνό προστατευμένο περιβάλλον.

magnesianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook