Νέο ξεκίνημα «from Zero»: Τι κρατάμε και τι «πετάμε» εν όψει καλοκαιριού

Η διάρκεια της ημέρας μεγαλώνει, η φύση ανθίζει – έστω, τα γλαστράκια μας, ο καιρός ζεσταίνει και όλα, μα όλα, γύρω μας δείχνουν προς μία κατεύθυνση: Η άνοιξη είναι για τα καλά εδώ και το καλοκαίρι έρχεται – και… ημερολογιακά και στην ψυχολογία μας. Όσο καλά και αν περάσαμε, ο χειμώνας που τελείωσε ήταν δύσκολος, από πολλές απόψεις.

Μας άφησε βάρη και δεν είναι της ώρας να τα θυμηθούμε αναλυτικά και λεπτομερώς, αλλά πάντως υπάρχουν. Τώρα, όμως, είναι η στιγμή για μία επανεκκίνηση που εν όψει καλοκαιριού θα απογειώσει τη διάθεσή μας και θα μας δώσει όλα όσα χρειαζόμαστε για ένα νέο ξεκίνημα «from Zero»! Τι απαιτεί; Διάθεση και θέληση ώστε αυτό το βάρος να το αφήσουμε πίσω μας και να προχωρήσουμε μπροστά με δύναμη και αισιοδοξία!

Τι «πετάμε» λίγο πριν το καλοκαίρι

Τον αετό της Καθαράς Δευτέρας, οι περισσότερες μάλλον δεν τον πετάξαμε λόγω συνθηκών, ας βρούμε όμως τι άλλο θα πετάξουμε τώρα που το καλοκαίρι είναι στον ορίζοντα και ήδη αχνοφαίνεται… Θα πετάξουμε, λοιπόν, ό,τι βαραίνει την ψυχολογία μας: Καταστάσεις που μας στεναχώρησαν, που μας απογοήτευσαν, που μας κράτησαν πίσω, δεν έχουν θέση στο νέο μας ξεκίνημα. Στη «ζυγαριά» αυτή μπαίνουν και όσα μας άφησαν με την αμφιβολία – δεν έχουμε άλλο χρόνο για καθυστερήσεις και, εξάλλου, είπαμε πως τώρα το πάμε… from Zero!

Αυτό που κυρίως θα αφήσουμε πίσω μας όμως είναι τα έξτρα κιλά που έφερε ο χειμώνας – κάθε χειμώνας μπορεί να τα φέρει, αλλά ειδικά αυτός ο φετινός είχε και κάποιους λόγους παραπάνω! Διατροφή και άσκηση μπαίνουν δυναμικά στην καθημερινότητά μας και μας δίνουν τη δυναμική που χρειαζόμαστε για να παραμείνει το αστραφτερό μας χαμόγελο στα χείλη μας: Πετώντας από πάνω μας κιλά και δυσάρεστες σκέψεις, είναι βέβαιο πως θα ανεβαίνουμε συνεχώς, κυρίως ψυχολογικά!

Τι κρατάμε στο νέο μας ξεκίνημα

Για να πετάξουμε τα κιλά που μας βαραίνουν, είναι βέβαιο πως θα αλλάξουμε διατροφή, θα ασκηθούμε ακόμα περισσότερο, θα γυρίσουμε σελίδα γενικά και θα κρατήσουμε μόνο όσα μας βοηθούν σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Κάθε νέο ξεκίνημα «απαιτεί» να επιστρέφουμε στο μηδέν και με δύναμη ψυχής, με έμπνευση και αισιοδοξία, να προχωράμε συνεχώς μόνο μπροστά. Κρατώντας αυτά που μας στηρίζουν, αυτά που μας ευχαριστούν και πετώντας διά παντός ό,τι μας φέρνει δυσάρεστες σκέψεις. Η ζωή είναι γεμάτη με τα πάνω της και τα κάτω της και τελικά, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα εφαλτήριο, που θα γίνεται κάθε φορά το σύμβολο μιας νέας ελπιδοφόρας αρχής για ένα καλύτερο αύριο.

Queen.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ