Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Χτυπούσαν τον Τζορτζ Φλόιντ και μέσα στο περιπολικό

νέο-βίντεο-ντοκουμέντο-χτυπούσαν-τον-1049544

Καινούρια στοιχεία για τον τρόπο που έδρασαν οι τέσσερις αστυνομικοί πριν ο 46χρονος Τζορτζ Φλόιντ πέσει θύμα της ρατσιστικής δολοφονικής μανίας του Ντέρεκ Τσόβιν έρχονται στο φως, μέσα από ένα νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες.

Το βίντεο που αποκάλυψε ο ακτιβιστής Σον Κινγκ έχει καταγράψει τι συνέβη πριν ο Φλόιντ βρεθεί στο έδαφος και τον Σόβιν να τον πνίγει με το γόνατό του στο λαιμό επί οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, από τα οποία δύο λεπτά και 53 δευτερόλεπτα ο Φλόιντ δεν έδειχνε να αντιδρά καθόλου.

Σύμφωνα με τον Κινγκ, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση φαίνεται να χτυπάει τον Φλόιντ ενώ αυτός ήταν ακόμα μέσα στο περιπολικό.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί βγάζουν έξω τον άοπλο και ακινητοποιημένο με χειροπέδες Φλόιντ, για να ακολουθήσει, πίσω από το περιπολικό της αστυνομίας, ο πνιγμός του από τον Σόβιν . Υπενθυμίζεται ότι ο Τσόβιν έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού και από αμέλεια ενώ οι άλλοι τρεις αστυνομικοί παραμένουν ελεύθεροι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

BREAKING: Just got this new video. It’s all coming together. Police were in the car beating the shit out of George Floyd. One stands watch, while the others attacked him.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shaun King (@shaunking) στις

Την Κυριακή το απόγευμα, ο Σόβιν μεταφέρθηκε στην κρατική φυλακή στο Oak Park Heights της Μινεσότα, αφού πρώτα άλλαξε άλλες δύο φυλακές υπό τον φόβο επεισοδίων αλλά και του νέου κορωνοϊού.

Η πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook