Νέο Ψηφιακό Πολιτιστικό Μουσείο δημιουργείται στην Κρήτη

νέο-ψηφιακό-πολιτιστικό-μουσείο-δημι-984591

Ένα νέο Ψηφιακό Πολιτιστικό Μουσείο,  το οποίο θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του συνόλου του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, θα δημιουργηθεί στο χωριό της Τυλίσου στο Μαλεβίζι της Κρήτης.

Πρόκειται για μία δράση η οποία στοχεύει στην ανάδειξη  συνόλου του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής και στη δημιουργία ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας, μέσα από την ανάδειξη και ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς της από την αρχαιότητα ως τον El Greco και το σήμερα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενεργό συμμετοχή του επισκέπτη, μέσω της ψηφιακής περιήγησής του σε όλα τα στοιχεία και τις διαφορετικές πτυχές του πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου, δηλαδή της κινητής, της ακίνητης και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει την έρευνα και καταγραφή αρχαιολογικών ευρημάτων και πολιτιστικού πλούτου από την αρχαιότητα έως και σήμερα, καθώς και στοιχείων για τη ζωή και το έργο του El Greco. Παράλληλα, θα γίνει ψηφιακή απεικόνιση αρχαιολογικών μνημείων όπως είναι για παράδειγμα ο  Μινωικός Οικισμός Τυλίσου, καθώς και ψηφιοποίηση των εκθεμάτων της Αρχαιολογικής Συλλογής Μαλεβιζίου. Σημαντική επίσης είναι η ψηφιακή επεξεργασία των έργων του El Greco, καθώς και οι τρισδιάστατες αναπαραστάσεις εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που θα ξεναγούν τον επισκέπτη στην παραδοσιακή ζωή, στα μνημεία, στα έργα του μεγάλου ζωγράφου αλλά και των σύγχρονων εικαστικών. Όσον αφορά στους ανήλικους επισκέπτες, εκείνοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια γνώσεων  μέσα από την εικονική ζωγραφική, ανοίγοντας με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο σπουδαίους δρόμους πολιτιστικών πληροφοριών.

Τέλος, το νέο ψηφιακό μουσείο, για τη δημιουργία του οποίου αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη,  αναμένεται να εμπλουτίσει αλλά και να διαφοροποιήσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και κατ΄ επέκταση αύξηση της τουριστικής ζήτησης.

Πηγή: tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook