Νέο περιστατικό revenge porn στην Κρήτη – Βιντεοσκόπησαν ανήλικη σε προσωπικές στιγμές και την εκβίαζαν

νέο-περιστατικό-revenge-porn-στην-κρήτη-βιντεο-1699762

Δεν έχουν τελειωμό στην Κρήτη τα περιστατικά διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού με “πρωταγωνιστές” ανήλικους-ανήλικες σε… προσωπικές στιγμές.

Η εξοικείωση της νέας γενιάς με τα νέα τεχνολογικά μέσα αναπόφευκτα έχει επιπτώσεις και στην ερωτική-σεξουαλική τους ζωή. Ωστόσο, κάποιες φορές τα πράγματα… ξεφεύγουν και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμη και βίντεο που έχουν “αποτυπωθεί” στην κάμερα με τη συναίνεση κάποιου προσώπου, εντέλει δημοσιοποιούνται χωρίς να υπάρχει ή συναίνεσή του: Είτε για λόγους “εκδίκησης”, είτε ως απόρροια επιπολαιότητας, δεν είναι λίγοι οι ανήλικοι οι οποίοι δε διστάζουν να μοιράζονται τέτοιου είδους υλικό με άλλους συνομήλικούς τους – και όχι μόνο.

Η πιο πρόσφατη σχετική υπόθεση καταγράφηκε τα τελευταία 24ωρα σε περιοχή της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Πρόκειται για την υπόθεση του νεαρού, ο οποίος ενεπλάκη σε περίπτωση διακίνησης βίντεο με άκρως προσωπικές στιγμές της πρώην συντρόφου του, η οποία είναι ανήλικη.

Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του neakriti.gr παρόμοιες υποθέσεις φτάνουν πλέον αρκετά συχνά στις Αρχές μέσα από καταγγελίες που γίνονται στην Αστυνομία. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εξάλλου, κάποιες από τις επίμαχες περιπτώσεις φτάνουν τελικά – και – στη Δικαιοσύνη.

Παρόμοια με την άνωθεν περίπτωση είναι η υπόθεση μιας ακόμη ανήλικης, η οποία κατήγγειλε στην Αστυνομία δύο άνδρες, οι οποίοι φέρονται να κατέγραψαν προσωπικές της στιγμές σε κάμερα χωρίς τη συναίνεσή της. Πρόκειται για άνδρες νεαρής ηλικίας, που φέρονται να βιντεοσκόπησαν την κοπέλα χωρίς την έγκρισή της. Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ανήλικη φέρεται να έπεσε θύμα εκβίασης με φόντο το επίμαχο βίντεο.

Το προηγούμενο διάστημα, μετά και την καταγγελία της ανήλικης, ασκήθηκαν σε βάρος των δύο νεαρών ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να βρεθούν, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, στα Δικαστήρια Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις που τους έχουν αποδοθεί από τις Αρχές.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook