Νέο περιστατικό απάτης στην Κρήτη: Του παρουσιάστηκαν ως εργοδότες Αμερικάνοι και του «έφαγαν» 900 ευρώ

νέο-περιστατικό-απάτης-στην-κρήτη-του-1572858

Ένα νέο περιστατικό απάτης ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι αρχές με θύμα έναν 21χρονο Ηρακλειώτη ο οποίος αναζητούσε εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν πριν κάποιες ημέρες όταν ο 21χρονος είχε βάλει αγγελία στο διαδίκτυο για ανεύρεση εργασίας. Με αφορμή την αγγελία τον προσέγγισαν μέσω μέιλ άγνωστα άτομα που του παρουσιάστηκαν ως Αμερικάνοι που χρειάζονταν τις υπηρεσίες του για την ψηφιοποίηση κάποιων αρχείων.

Ο νεαρός άνδρας ήρθε σε συμφωνία με τους δήθεν Αμερικάνους και ξεκίνησε την δουλειά από την οποία θα λάμβανε συνολικά 3.500 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του είχε επαφή – πάντα μέσω μέιλ – με τους Αμερικάνους συζητώντας την πορεία των ψηφιοποιήσεων.

Μόλις η δουλειά ολοκληρώθηκε οι Αμερικάνοι τον έπεισαν πως για να του δώσουν τα 3.500 ευρώ θα πρέπει εκείνος να καταβάλει ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να ανοίξει λογαριασμό σε συγκεκριμένη τράπεζα.

Τελικά, ο 21χρονος αρχικά τους έστειλε 460 ευρώ και στη συνέχεια άλλα 500 ευρώ! Μόλις έγινε η καταβολή των δύο χρημάτων οι δήθεν Αμερικάνοι εξαφανίστηκαν με τον 21χρονο να αντιλαμβάνεται την απάτη.

Χθες, ο νεαρός πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Χερσονήσου και κατήγγειλε το περιστατικό.

cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook