Νέο λεωφορείο του «τρόμου»: Κατέρρευσε (ξανά) κομμάτι της οροφής πάνω σε επιβάτες

νέο-λεωφορείο-του-τρόμου-κατέρρευσ-1661217

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η θλιβερή κατάσταση του δικτύου Μ.Μ.Μ. στην Ελλάδα, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, κομμάτι οροφής λεωφορείου καταρρέει κυριολεκτικά πάνω στους επιβάτες, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Αυτή τη φορά, επρόκειτο για τη λεωφορειακή γραμμή Χ95, με προορισμό το αεροδρόμιο. Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες βράδυ, Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Το λεωφορείο διερχόταν από τη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, όταν τμήμα της οροφής έπεσε πάνω σε δύο επιβάτες. Ευτυχώς, το συγκεκριμένο κομμάτι καλύμματος της οροφής δεν ήταν βαρύ και έτσι οι επιβάτες γλίτωσαν τον τραυματισμό.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, επιβαίνουσα στο λεωφορείο στο «Athens Transport», το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς κάποια παρέμβαση του οδηγού. Το κομμάτι παρέμεινε στα καθίσματα, μέχρι την άφιξη του λεωφορείου στον τελικό προορισμό του.

Σημειώνουμε εδώ ότι τα λεωφορεία της γραμμής Χ95, τα οποία αναχωρούν από την πλατεία Συντάγματος και καταλήγουν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλου, έχουν αυξημένη πληρότητα σε συγκεκριμένες ώρες, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο με την έλευση των τουριστών.

Αν και τα περιστατικά αποτυχίας του συστήματος συγκοινωνιών της χώρας μας πληθαίνουν, μέχρι στιγμής ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχουν ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση και αντικατάσταση των λεωφορείων, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται στους δρόμους εδώ και 30 χρόνια.

Παράλληλα, προβλήματα παρουσιάζουν και νεότερα λεωφορεία, όπως για παράδειγμα τα μεταχειρισμένα οχήματα που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΑ μέσω leasing αλλά και κάποια εκ των οχημάτων που χρησιμοποιούν εταιρείες ΚΤΕΛ βάση σύμβασης με τον ΟΑΣΑ.

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Athens Transport:

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook