Νέο κόμμα με στελέχη και πρώην Υπουργούς από τη ΝΔ – Πώς θα ονομάζεται, ποιοι το ετοιμάζουν

νέο-κόμμα-με-στελέχη-και-πρώην-υπουργο-1045075

Νέο κόμμα από τα “σπλάχνα” της ΝΔ κυοφορείται στο πολιτικό σκηνικό με πρωταγωνιστή σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, ενώ την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού έχει ο Νίκος Καραχάλιος, γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή.

Το όνομα αυτού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “Δημοκράτες” και τοποθετείται στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις σχετικές συζητήσεις παίρνουν μέρος τουλάχιστον 20 πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, όπως πχ ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γ. Λαμπρόπουλος, ο Χρ. Ζώης κα.

Οι διεργασίες γίνονται υπό άκρα μυστικότητα γιατί οι μετέχοντες στην προσπάθεια θεωρούν ότι, αν μαθευτεί, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ θα επιχειρήσει να τους εμφανίσει ως γραφικούς και να τους εξοντώσει πολιτικά.

Γι αυτό αφήνουν τον Ευ. Αντώναρο να παίρνει πάνω του όλες τις επιθέσεις (πχ από τον Γ. Πρετεντέρη) όταν κάνει αναρτήσεις που δείχνουν ότι κάτι «ψήνεται» στο χώρο του κέντρου.

Ηδη φτιάχνονται ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την επικράτεια γιατί υπάρχει η ανησυχία για την πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών. Αν γίνουν εκλογές τον Ιούλιο το νέο κόμμα δεν θα είναι έτοιμο, τον Σεπτέμβριο όμως θα προλάβουν.

Το Tvxs.gr επικοινώνησε με ηγετικό στέλεχος του κυοφορούμενου κόμματος το οποίο επιβεβαίωσε, με τον όρο της ανωνυμίας το ρεπορτάζ, αλλά τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν έχει καμία σχέση με αυτή την πολιτική πρωτοβουλία. «Ούτε μας έχει ενθαρρύνει, ούτε μας στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο» ξεκαθάρισε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το όνομα «Δημοκράτες» είχε «κλειδωθεί» επί Κ. Καραμανλή, όταν εξεταζόταν το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος της ΝΔ. Το σκεπτικό ήταν ότι παραπέμπει και στους Ρεπουμπλικανούς και στους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ.

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook