Νέο και πιθανότατα «ορφανό» κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη

48χρονος ρεθυμνιώτης νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην ειδική πτέρυγα του νοσοκομείου, όπου οδηγήθηκε λόγω των συμπτωμάτων που επέμειναν και εξελίχθηκαν σε πνευμονία

Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ώρες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Πρόκειται για έναν άντρα 48 ετών, από χωριό του δυτικού Ρεθύμνου, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε πυρετό και συμπτώματα και είχε παραμείνει, μετά από τις οδηγίες του γιατρού του, στο σπίτι.

Ωστόσο, τα συμπτώματα επέμειναν, ο 48χρονος ανέβασε πυρετό και η κατάσταση εξελίχθηκε σε πνευμονία, με αποτέλεσμα σήμερα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου απομονώθηκε αμέσως στην ειδική πτέρυγα που έχει διαμορφωθεί για τον κορονοϊό.

Οι εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν πως ο 48χρονος είναι θετικός στον ιό Covid-19. Το θετικό είναι πως ο ασθενής παραμένει για νοσηλεία στην ειδική πτέρυγα σε καλή κατάσταση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν είχε ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα και πως δεν είχε επαφές με ανθρώπους από περιοχές όπου είναι αυξημένες οι περιπτώσεις κορονοϊού, έτσι η περίπτωση του αντιμετωπίζεται, σε πρώτη φάση, ως “ορφανή”.

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αναλάβουν την διαδικασία της ιχνηλάτησης, ώστε να διαπιστωθεί, εάν είναι δυνατόν, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος κόλλησε τον ιό.

Πηγή: goodnet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ