Νέο αρχαιολογικό μουσείο αλλά με παλιά και άθλια πεζοδρόμια… Photos

νέο-αρχαιολογικό-μουσείο-αλλά-με-παλι-1422803
Την ανάγκη συνολικών παρεμβάσεων προσβασιμότητας στην περιοχή της Χαλέπας γενικά και ειδικά λόγω της λειτουργίας του νέου αρχαιολογικού μουσείου, τονίζει κάτοικος της περιοχής με επιστολή του στο zarpanews.gr.
«Καλησπέρα σας,
Έχοντας διαβάσει το άρθρο στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα με τίτλο «Αλλάζει όψη η περιοχή της Αγίας Μαγδαληνής στην Χαλέπα -Τι προβλέπει η ανάπλαση» (ΕΔΩ) εύλογα αναρωτιέμαι ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η ανάπλαση-διαπλάτυνση των πεζοδρομίων καθώς τίθεται θέμα οδικής ασφάλειας των πεζών/επισκεπτών της περιοχής χρόνια τώρα. Υπάρχει μελέτη για την ανάπλαση των οδών Βιβιλάκη- Φραγκοκαστέλου- Αγίας Κυριακής στο σύντομο μέλλον, αλλά για την κεντρική οδική αρτηρία πότε θα ξεκινήσει η ανάπλαση?
Τα πεζοδρόμια επί της οδού Ελ.Βενιζέλου ( από πλατεία Έλενας Βενιζέλου έως και το παλαιό Προξενείο) βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και δεν πληρούν τις προδιαγραφές για απρόσκοπτη κίνηση ούτε των πεζών, πόσο μάλλον των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Δυστυχώς υπάρχει χρόνια αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τη συνοικία της Χαλέπας, η οποία συνεχίζει να δείχνει το εχθρικό της πρόσωπο προς τους πεζούς.
Το πρόβλημα συνεχίζει να επεκτείνεται σε συνδυασμό με την ασυνειδησία ορισμένων οδηγών, οι οποίοι σταθμεύουν τα οχήματά τους σε καθημερινή βάση πάνω στα ήδη προβληματικά πεζοδρόμια. Γνωρίζω προσωπικά άτομο, το οποίο είναι δέσμιο σε αναπηρικό αμαξίδιο και αναγκάζεται καθημερινά να θέτει την ζωή του σε κίνδυνο, καταμεσής του δρόμου, καθώς τα πεζοδρόμια μετά το παραλιακό μέτωπο είναι απροσπέλαστα για άτομα σε αμαξίδιο, σε όλο το μήκος από το παλαιό προξενείο έως την πλατεία Έλενας Βενιζέλου.
Ο σύλλογος «Κύτταρο Χαλέπας», χρόνια έχει επισημάνει την ανάγκη ανάπλασης των πεζοδρομίων και ευελπιστούμε ως κάτοικοι να δούμε σύντομα πράξεις γιατί τίθεται μεγάλο ζήτημα οδικής ασφάλειας σε μια συνοικία η οποία κατέχει πολύ μεγάλη ιστορία ως δεύτερη δημοφιλέστερη μετά το Ενετικό Λιμάνι.
Θεωρώ πώς όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά καθώς θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν πρόσβαση στα αξιοθέατα της περιοχής.
Ειδικά μετά το άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου η κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην περιοχή θα είναι αρκετά μεγάλη και θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένη κυκλοφοριακή μελέτη. Σύμφωνα με την ΣΒΑΚ σχεδιάζεται μάλιστα, μελλοντικά να μονοδρομηθούν οι οδοί Χαλέπας και Ελ.Βενιζέλου κάτι το οποίο θα ήταν το ιδανικό κατά την προσωπική μου άποψη.
Ας ελπίσουμε να δούμε σύντομα πράξεις και να μπουν προστατευτικά κιγκλιδώματα στα νέα πεζοδρόμια προκειμένου να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση πάνω σε αυτά.»
zarpanews.gr

2 thoughts on “Νέο αρχαιολογικό μουσείο αλλά με παλιά και άθλια πεζοδρόμια… Photos

  1. Έχει να πέσει μποτιλιάρισμα στη Χαλέπα που θα πάει σύννεφο!
    Συγχαρητήρια σε αυτόν που σκέφτηκε να θάψει ολόκληρο μουσείο σε αυτή τη τρύπα.

    1. Αυτό ακριβώς επισημάνω στην επιστολή μου ως μόνιμος κάτοικος. Στην περιοχή δεν έχει γίνει ποτέ καμία κυκλοφοριακή μελέτη και η συνοικία βασίζεται σε σχέδιο πόλεως του ’46! Κατά συνέπεια δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο κυκλοφοριακό φόρτο και θα πρέπει να γίνουν ραγδαίες αλλαγές στο κυκλοφοριακό με στόχο την μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου ( γιατί έχει παραγίνει το κακό με την κατάχρηση του αυτοκινήτου στα Χανιά). Θα πρέπει να γίνει συνοικία φιλική στους πεζούς και επισκέπτες.
      Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας προβλέπει διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και μονοδρόμηση των οδών Χαλέπας και Ελ. Βενιζέλου.
      Το τονίζω όσο αργεί να γίνει η μονοδρόμηση των αναφερθέντων οδών θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή.
      Δρομολογείται εξάλλου ανάπλαση της παράκτιας ζώνης των Ταμπακαριών με την ελπίδα να μειωθεί η χρήση του αυτοκινήτου και να δημιουργηθεί περιπατητική και ποδηλατική διαδρομή.
      Ας ελπίσουμε η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε έργα και να αφήσει τα λόγια…επειδή από λόγια έχουμε χορτάσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook