Νέο αλαλούμ μετά από κρούσμα σε Δημοτικό Σχολείο των Χανίων

νέο-αλαλούμ-μετά-από-κρούσμα-σε-δημοτι-1276828

Αντιμέτωποι με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ έχουν έρθει για ακόμα μια φορά γονείς μαθητών δημοτικού στα Χανιά, καθώς, μετά την εξακρίβωση κρούσματος κορονοϊού στην τάξη, τους ενημέρωσαν ότι… ναι μεν δικαιούνται δωρεάν τεστ αλλά ίσως καλύτερα… να το πληρώσουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr,  στο 2ο δημοτικό σχολείο Κουνουπιδιανών, βρέθηκε την Δευτέρα, μαθήτρια θετική στον κορονοϊό. Επειδή το παιδί δεν είχε πάει σχολείο την ημέρα εκείνη, οι υπόλοιποι μαθητές δεν υπεβλήθησαν σε ράπιντ τεστ αλλά κλήθηκαν να κάνουν σελφ τεστ, τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη, ενώ το ίδιο θα κάνουν και σήμερα.

Σύμφωνα με την οδηγία που τους δόθηκε γραπτώς από το σχολείο, την Παρασκευή, δηλαδή επτά μέρες μετά την τελευταία επαφή τους με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα πρέπει να προσέλθουν στην τάξη με βεβαίωση αρνητικού ράπιντ τεστ από επίσημο φορέα.

«Μας ενημέρωσαν ότι τα παιδιά δικαιούνται δωρεάν ράπιντ τεστ αλλά ο μόνος φορέας που αναλαμβάνει δωρεάν ράπιντ τεστ είναι ο ΕΟΔΥ, στο αίθριο του Δημαρχείου Χανίων. Με επίσημο μέιλ, το σχολείο μας γνωστοποίησε πως τα τεστ στο Δημαρχείο όμως, ξεκινούν στις 9 το πρωί και μας είπαν πως αν δεν θέλουμε να χάσουν τα παιδιά το μάθημα, να απευθυνθούμε στα δύο ιδιωτικά μικροβιολογικά των Κουνουπιδιανών τα οποία ανοίγουν μετά τις 7, με κόστος 10 ευρώ!» σημειώνει γονέας στο zarpanews.gr.

«Ακόμα και στις 7 να πάμε βέβαια, υπάρχει μια διαδικασία και μέχρι να λάβουμε την βεβαίωση κλπ, τα παιδιά θα χάσουν το σχολικό λεωφορείο, εμείς θα πρέπει να τα πάμε στο σχολείο, καθυστερώντας στην εργασία μας, χάνοντας μεροκάματο κλπ» εξηγεί και σχολιάζει: «Δεν θα έπρεπε να έρθει το συνεργείο του ΕΟΔΥ στο σχολείο να πάρει δείγματα από τα παιδιά και να γίνουν εκεί τα τεστ εφόσον υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα; Γιατί να επωμίζονται οι γονείς το κόστος και την ευθύνη της εξέτασης με όλη την ταλαιπωρία που συνεπάγεται;».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη αναστάτωση είχε προκληθεί μετά από κρούσματα σε σχολεία του Δήμου Πλατανιά, όπως είχε αποκαλύψει το zarpanews.gr, με αποτέλεσμα λίγες μέρες μετά να δημιουργηθεί σταθερό σημείο δειγματοληψιών στον Ταυρωνίτη.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook