Νεκρός από ηλεκτροπληξία 20χρονος που έκανε parkour στην οροφή τρένου

Ένας 20χρονος απεβίωσε στην οροφή ενός τρένου, όπου και βρέθηκε, στην πόλη Μεράνο κοντά στο Μπολζάνο στην αυτόνομη επαρχία Alto Adige.

Ο Max Schupfer ασκούσε το μεγάλο του πάθος, το parkour, μια αθλητική πρακτική που χρειάζεται σημαντικές αθλητικές ικανότητες ώστε ο ασκών να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια μέχρι να φτάσει σε προκαθορισμένο προορισμό.

Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν το περιστατικό υποθέτουν πως μάλλον ο άτυχος Max Schupfer να έκανε “trainsurfing”, δηλαδή να πηδούσε από το ένα βαγόνι στο άλλο, και να ακούμπησε τυχαία το καλώδιο της ηλεκτρικής τάσης με το κεφάλι. Το σώμα του δούλεψε ως “ηλεκτρική γέφυρα” μεταξύ των καλωδίων και της μεταλλικής οροφής του βαγονιού, και έτσι ο νεαρός υπέκυψε ακαριαία από ηλεκτροπληξία.

Η Εισαγγελία του Μπολζάνο ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο νεαρός ήταν μόνος ή με παρέα την στιγμή του ατυχήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ασκήσεις parkour καταλήγουν σε τραγωδία στην ευρύτερη περιοχή. Στις 9 Ιουλίου 2020, ένα παρόμοιο περιστατικό είδε έναν 20χρονο να πεθαίνει στην οροφή του τρένου, αυτή τη φορά όμως από επιπλοκές τραυματισμού στο κεφάλι.

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ