Νεκροί και αγνοούμενοι από τις πρωτοφανείς πλημμύρες σε Γερμανία και Βέλγιο | Video

νεκροί-και-αγνοούμενοι-από-τις-πρωτοφ-1251968

Χαμηλό βαρομετρικό «πρωτόγνωρο για καλοκαιρινή περίοδο», όπως επισημαίνουν μετεωρολόγοι, σκορπά την καταστροφή στη δυτική Γερμανία. Εννέα νεκροί, οι δύο πυροσβέστες και 30 αγνοούμενοι είναι ο προσωρινός απολογισμός από τις βροχοπτώσεις στο ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 70.

Οι θάνατοι αναφέρθηκαν στην αμπελουργική περιοχή Ahrweiler στον ποταμό Ahr που ρέει στον Ρήνο. Περίπου 25 ακόμη σπίτια είναι υπό κατάρρευση στο Schuld bei Adenau, όπου εξελίσσεται επιχείρηση εκκένωσης, με τουλάχιστον έξι σπίτια να έχουν χαθεί στο νερό.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλο αριθμό ατόμων στις στέγες που πρέπει να διασωθούν”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντς στο Reuters.

Μονάδες του γερμανικού στρατού ενισχύουν τις προσπάθειες ενώ και κάτοικοι του  Ντίσελντορφ κλήθηκαν επίσης να εγκαταλείψουν μια περιοχή.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) μετέδωσε ότι ένας πυροσβέστης πνίγηκε και δεύτερος κατέρρευσε αφού πήρε μέρος σε επιχείρηση διάσωσης.

Η πόλη Hagen, με 180.000 κατοίκους βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την υπερχείλιση του ποταμού Volme.

Φονική κακοκαιρία στο Βέλγιο – Χιλιάδες εγκαταλείπουν σπίτια

Tουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη Βαλλονία, όπως αναφέρει το δίκτυο rtbf.

Ένας νέος 22 ετών βρέθηκε νεκρός στο Eupen. Το δεύτερο θύμα εντοπίστηκε στην Aywaille. Eχθές, 1.800 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Chaudfontaine με τη βοήθεια της αστυνομίας και του στρατού.

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα την Βαλλονία. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook