Νεκρά παιδιά από την επίθεση κοντά στο Κίεβο – Νέα συγκλονιστικά βίντεο

νεκρά-παιδιά-από-την-επίθεση-κοντά-στο-1487308

Ένα ντροπαλό χαμόγελο, μια ηλιόλουστη μέρα – μια στιγμή από τη ζωή της τετράχρονης Λίζα Ντμιτρίεβα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο λίγο πριν σκοτωθεί σε επίθεση ρωσικού πυραύλου στην πόλη Βίνιτσια της κεντρικής Ουκρανίας.

Το σύντομης διάρκειας βίντεο τη δείχνει να σπρώχνει ένα καρότσι και να ανταποκρίνεται χαρούμενα στη μητέρα της Ιρίνα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση της Πέμπτης που έγινε χιλιόμετρα μακριά από τις γραμμές του μετώπου.

Η Ουκρανία καταδίκασε το χτύπημα ως έγκλημα πολέμου, λέγοντας ότι σκότωσε τουλάχιστον 23 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της Λίζα και δύο άλλων παιδιών, και άφησε δεκάδες τραυματίες. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι έπληξε στρατιωτικό στόχο.

Η σύζυγος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα έγραψε στο Twitter ότι αναγνώρισε το κορίτσι, το οποίο κάποτε ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα παιδιών που ζωγράφιζε χριστουγεννιάτικα στολίδια με την πρώτη κυρία σε ένα γιορτινό βίντεο.

«Κοίτα την, ζωντανή, σε παρακαλώ», έγραψε η Ολένα Ζελένσκα.

«Αυτό είναι τρομοκρατία. Εσκεμμένη δολοφονία αμάχων για διάδοση του φόβου. Η Ρωσία είναι τρομοκρατικό κράτος και πρέπει να αναγνωριστεί νομικά ως τέτοιο», έγραψε στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Οι γιατροί είπαν σήμερα ότι αποφάσισαν προς το παρόν να μην πουν στην Ιρίνα για τον θάνατο της κόρης της, φοβούμενοι ότι τα νέα θα τη σκοτώσουν.

«Που πάμε;» ακούγεται η Ιρίνα Ντμιτρίεβα να ρωτά στο βίντεο, καθώς περπατά δίπλα στην κόρη της.

«Για να δεις την Άλα;», ρωτά ξανά καθώς το κοριτσάκι, που είχε σύνδρομο Down, κουνάει καταφατικά το κεφάλι.

Μετά την επίθεση, το Παιδικό Κέντρο LOGO Club της πόλης δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στο κορίτσι που το αποκαλούσαν «Ηλιόλουστο Λουλούδι» («Sunny Flower)».

«Μαζί μάθαμε να λέμε τους πρώτους ήχους, τις πρώτες λέξεις», έγραψαν στο Facebook. «Λιζόσκα», πρόσθεσαν, χρησιμοποιώντας ένα υποκοριστικό του ονόματός της, «σήμερα έγινες μια αχτίδα ήλιου».

Η Βαλέρια Κορόλ λογοθεραπεύτρια στο κέντρο, είπε ότι η Λίζα ήταν πολύ έξυπνη. Η μαμά της τη φρόντισε πολύ, έδωσε στο κοριτσάκι όλη της την καρδιά, την ψυχή και την αγάπη της. Τα επιτεύγματα της έκαναν τη μαμά της και την οικογένειά της πολύ χαρούμενες».

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών Βίνιτσια είπαν ότι η Ιρίνα Ντμιτρίεβα τραυματίστηκε σοβαρά και ότι οποιαδήποτε άσχημη είδηση μπορεί να μην την αντέξει.

«Αν της το έλεγαν αυτό (για τον θάνατο της κόρης της) τώρα, θα τη χάναμε», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής γιατρός Ολεκσάντρ Φομίν.

«Γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα πλήρες φράγμα πληροφόρησης γύρω της. Έτσι, όταν ζητά τηλέφωνο, όλοι οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι γιατροί λένε ότι τους έχει απαγορευτεί να χρησιμοποιούν τηλέφωνα στη δουλειά».

Το νεκρό 7χρονο αγοράκι

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα στην πόλη της κεντρικής Ουκρανίας Βινίτσια από πλήγμα ρωσικού πυραύλου κρουζ που εκτοξεύθηκε από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Τρία παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών. Ένα από αυτά ήταν ένα αγοράκι 7 ετών. «Έγινε γνωστό ότι ένα αγοράκι, ο Μακσίμ, που ήταν 7 ετών, καθώς και η μητέρα του, Βικτόρια, πέθαναν από ρωσική πυραυλική επίθεση στη Βίνιτσια. Βρίσκονταν στην κλινική Neuromed όταν έπεσε ο πύραυλος», γράφει ένας χρήστης του Twitter.

«Το όνομα του 7χρονου αγοριού που σκοτώθηκε κατά την επίθεση των κατακτητών στη Βίνιτσια είναι Μακσίμ. Ο ίδιος και η μητέρα του, Victoria Rekuta, βρίσκονταν στην κλινική Neuromed. Η οικογένεια ζούσε σε ένα από τα χωριά που βρίσκονται κοντά στη Βίνιτσια και είχαν πάει στην πόλη να δουν έναν γιατρό. Πέθανε και η μητέρα του παιδιού», γράφει ένας άλλος χρήστης.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο

Πλάνα βίντεο και φωτογραφίες από την πόλη, που είναι μακριά από τις γραμμές του μετώπου, έδειξαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από ένα πολυώροφο κτήριο έπειτα από ένα από τα πιο φονικά πλήγματα σε πολιτικό στόχο αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, νέο βίντεο-ντοκουμέντο ήλθε στο φως της δημοσιότητας.

Δείτε την τρομακτική στιγμή που πέφτει ο πύραυλος:

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως η Βινίτσια, μια πόλη 200 χλμ. νοτιοδυτικά του Κιέβου, επλήγη από τρεις ρωσικούς πυραύλους Καλίμπρ που εκτοξεύθηκαν από ένα υποβρύχιο που δεν κατονόμασε και πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν άλλους δύο.

Ο Κουλέμπα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διέπραξε «άλλο ένα έγκλημα πολέμου», σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter:

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook