Νέες βολές Ερντογάν κατά Ελλάδας: Ζητά βοήθεια από ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

νέες-βολές-ερντογάν-κατά-ελλάδας-ζητά-1534509

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά τις Ελλάδας. Μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού Απαγγελίας Χαφίζ και Κορανίου., ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε:

«Σχεδόν κάθε μέρα, ξυπνάμε σε μια νέα κρίση ως ανθρωπότητα. Ο πόλεμος ξέσπασε μεταξύ των δύο γειτόνων μας πριν προλάβουμε να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της επιδημίας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο 21ος αιώνας μετατρέπεται κυριολεκτικά στην εποχή της κατάθλιψης».

Επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα, λέγοντας ότι σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο:

«Παρακολουθούμε πώς τα ελληνικά πλοία θάβουν αυτούς τους αθώους στο Αιγαίο. Ακούγεται ο κόσμος; Όχι. Εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις των μουσουλμάνων μας», είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ό,τι κάναμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη (4/10) στο Μέγαρο Μαξίμου με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής στρατιωτικών υποθέσεων, Άνταμ Σμιθ, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζόρτζ Τσούνη.

ÏΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, καθώς και για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η οποία είναι απαράδεκτη. Τόνισε, δε, ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Επανέλαβε δε, ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση το πλαίσιο αυτό.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook