Νέες τουριστικές ροές «ταξίδεψαν» φέτος στην Κρήτη – Μέχρι τον Νοέμβριο φτάνουν οι κρατήσεις

Αισιόδοξα είναι τα στοιχεία από τον κλάδο του τουρισμού, αφού οι κρατήσεις είναι αυξημένες τόσο για τον μήνα Σεπτέμβριο όσο και για τον Οκτώβριο. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, σημείωσε ότι υπάρχουν κρατήσεις και για τις αρχές Νοεμβρίου.

«Διανύουμε έναν πολύ καλό Σεπτέμβριο με τα περισσότερα καταλύματα να είναι γεμάτα και αναμένουμε και έναν ικανοποιητικό Οκτώβριο. Τα στοιχεία δείχνουν πληρότητες περίπου όπως το 2019, ενώ έχουμε κρατήσεις και για τις αρχές Νοεμβρίου, χωρίς να ξέρουμε μέχρι πότε θα συνεχιστούν», ανέφερε.

Μάλιστα, έδωσε και ποσοτικά στοιχεία τα οποία παρουσιάζουν τις αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου το 2019, σε σύγκριση με το 2021. «Φέτος είχαμε 18% αύξηση σε Γερμανούς, 40% σε Πολωνούς, 20% σε Αυστριακούς και 140% σε Ουκρανούς, σε σχέση με το 2019. Αντίστοιχα οι Βρετανοί παρουσίασαν 38% μείωση και οι Ρώσσοι 77%», ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης, εξηγώντας ότι η απουσία των «παραδοσιακών» επισκεπτών της Κρήτης, «αντισταθμίστηκε» από τους νέους.

«Πολλά ξενοδοχεία είχαν πληρότητες πάνω από 90%. Γενικά όσοι επέλεξαν φέτος να ταξιδέψουν ήθελαν να δώσουν χρήματα και αυτό φάνηκε από όλα τα μαγαζιά, όχι μόνο από τα ξενοδοχεία», επεσήμανε ο ίδιος, τονίζοντας ότι το «μίνι lockdown» στο Ηράκλειο δεν έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής τις κρατήσεις.

Κλείνοντας, ο κ. Χαλκιαδάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι φέτος τα έσοδα του τουρισμού στο νησί θα ξεπεράσουν τα 2 δις. «Αυτό είναι περίπου το 55% των εσόδων του 2019. Είναι μια καλή ένεση για να ξεκινήσουμε το 2022», κατέληξε.

creta24.gr 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μη φας έχουμε γλάρο!!! Μήπως έχεις δει τις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου στον Αποκόρωνα και στον Πλατανιά; Βουτιά από το Ακαπούλκο θυμίζουν. Τα ξενοδοχεία θέλουν να απολύσουν κόσμο και μάλιστα προβληματίζονται γιατί αν απολύσουν εργαζόμενο μπορεί να έχουν πρόβλημα με τα προγράμματα που τρέξανε τους προηγούμενους μήνες, που είχαν ως προϋπόθεση το σταθερό αριθμό εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ