Νέες τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη: Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από δύο ανυποψίαστους πολίτες

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπτώσεις πολιτών που πέφτουν “θύματα” των επιτήδειων

Ένας άντρας από την Αλβανία που διαμένει στη Σητεία και μία γυναίκα που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο Ηράκλειο, είναι τα δύο νέα θύματα των επιτήδειων που μέσω τηλεφώνου εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες με στόχο να τους αποσπάσουν χρήματα. Και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι πιθανότατα είναι πολλοί ακόμα όσοι πέφτουν θύματα αυτού του κυκλώματος.

Με παρόμοιο τρόπο οι απάτες – Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ

Και οι δύο νέες απάτες έγιναν με παρόμοιο τρόπο. Συγκεκριμένα, ο άντρας από τη Σητεία είχε βάλει μια αγγελία για πώληση αυτοκινήτου και κάποιος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγοραπωλησία. Όπως καταγγέλλεται του είπε ότι θέλει να του καταβάλλει τα χρήματα, τον έπεισε και του απέσπασε τους τραπεζικούς του κωδικούς. Πολύ γρήγορα και τμηματικά του απέσπασε περίπου 20.000 ευρώ!

Στη περίπτωση αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή ήταν μεγάλο το ποσό ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο δράστης επικοινώνησε με τη γυναίκα και της είπε ότι ήθελε ηλεκτρονικά να της καταβάλει 200 ευρώ για μία δωροεπιταγή. Η ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στο Ηράκλειο επίσης πείστηκε να δώσει τους κωδικούς της και είδε να κάνουν “φτερά” συνολικά 11.000 ευρώ – 8.000 από δικό της λογαριασμό και 3.000 ευρώ από τον λογαριασμό του πατέρα της στον οποίο ήταν συνδικαιούχος.

cretalive.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣάλος στη Γερμανία με τον επιχειρηματία και τα 417 χλμ/ώρα σε δημόσιο δρόμο | Video
Επόμενο άρθροΥπόθεση Novartis: Σκάνδαλο ή σκευωρία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ