Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ: «Επεκτατική η Ελλάδα – Μπήκε στη μύτη μας και απειλεί την Τουρκία»

νέες-προκλήσεις-από-τον-ακάρ-επεκτατ-1505103

Λίγες μέρες μόνο, χρειάστηκαν για να αλλάξει σκέψεις και ρητορική, στην Τουρκία, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και να εμφανιστεί επιθετικός προς την Ελλάδα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Ο Ακάρ έκανε λόγο για «μεγαλοΐδεατισμό» της Ελλάδας και για εχθρική ρητορική απέναντι στην Τουρκία, την οποία, είπε ότι Έλληνες πολιτικοί κατηγορούν για «νεο-οθωμανισμό». Είπε ότι η Ελλάδα είναι επεκτατική, ότι απειλεί συνεχώς την Τουρκία και ότι η Άγκυρα κάνει ότι μπορεί για την ειρήνη. «Μπήκε στη μύτη μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Αναλυτικά η δήλωση του Ακάρ αναφέρει:

«Παρ’ όλες τις προκλητικές ενέργειες και την ρητορική, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου με την γειτονική μας χωρά την Ελλάδα και πάντα απλώνουμε το χέρι μας για την ειρήνη για την σταθερότητα της περιοχής μας.

Τη ώρα που εμείς προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις κάποιοι γνωστοί Έλληνες πολικοί οι όποιοι είναι γνωστοί για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα για την «Μεγάλη Ιδέα» επινόησαν και κάνουν λόγο για “ΝέοΟθωμανισμό”. Με αυτό τον τρόπο κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Ωστόσο, ο πραγματικός επεκτατικός είναι η ίδια η Ελλάδα, η οποία επεκτάθηκε 3 φορές σε 7 στάδια από την ίδρυσή της και μπήκε στη μύτη μας και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και συνέχισε:

«Παρά τις προσεγγίσεις των Ελλήνων πολιτικών που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, τα μαθηματικά και είναι αποκομμένοι από τη λογική και το δίκαιο, υπό την ηγεσία του προέδρου μας θα συνεχίσουμε για να γίνουν το Αιγαίο και η Μεσόγειος μια θάλασσα φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα και για την δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου.

Ωστόσο, όσοι υπερηφανεύονται πως φέρνουν σε διεθνές επίπεδο τα μεταξύ μας προβλήματα και εκείνοι που πιστεύουν ότι θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας ζητώντας βοήθεια από κάποιους, πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα και κάποιες επιβολές στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, δεν θα το κάνουμε ποτέ!

Όπως έχει συμβεί και στην ιστορία, η Τουρκία είναι αποφασισμένη, και ικανή να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας υπερηφανεύτηκε στη συνέχεια για την βιομηχανία όπλων της χώρας του. «Είμαστε η χώρα που παράγουμε τους πυραύλους μας, τα ελικόπτερα μας, τα πλοία μας. Με τη βοήθεια του Θεού θα κατασκευάσουμε και το εθνικό μας μαχητικό και το εθνικό μας άρμα μάχης. Θα το κάνουμε και το αεροσκάφος μας και το μαχητικό μας. Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι, δεν σταματάμε θα τα κατασκευάσουμε», είπε.

Στον χορό των απειλών και ο υπουργός Βιομηχανίας

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Βιομηχανίας Μουσταφά Βαράνκ, ο οποίος σημείωσε ότι «Κάποιοι ενοχλήθηκαν με τον Tayfun».

«Όσο ισχυρότερη είναι αμυντική μας βιομηχανία, τόσο αποτελεσματικοί, ισχυροί και πιο αξιόπιστοι είμαστε στην παγκόσμια πολιτική. Σήμερα κανένα φανερό και κρυφό εμπάργκο δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία από αυτή την ιστορία της επιτυχίας.

Ο πύραυλος Tayfun που έχουμε δώσει στην δημοσιότητα και το έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος μας είναι ο πιο καινούριος στην οικογένεια των πυραύλων που εξελίσσεται συνέχεια.

Όποια και αν είναι η εμβέλεια του Tayfun. Κάποιοι ενοχλήθηκαν. Εμείς αδιαφορούμε για αυτές τις συζητήσεις. Κανένας δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

Η Τουρκία ποτέ δεν εποφθαλμιούσε σε εδάφη κάποιου αλλού. Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας δεν είναι για να επιτεθούμε αλλά για να αμυνθούμε.», είπε ο Βαράνκ και κατέληξε με απειλές:

«Τα θαύματά μας στην αμυντική βιομηχανία… τα χρησιμοποιούμε για να σταματήσουμε την τυραννία των ιμπεριαλιστών ή αυτούς τους οποίους τους χρησιμοποιούν ως πιόνια τους. Σε όλο τον κόσμο λέμε ξεκάθαρα, δεν θα παραμείνουμε θεατές ακόμη και στην παραμικρή απειλεί κατά της Τουρκίας».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook