Νέες οδηγίες στο emvolio.gov.gr για απαλλαγή από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

νέες-οδηγίες-στο-emvolio-gov-gr-για-απαλλαγή-από-τ-1348055

Σε σχέση με τις αιτήσεις απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα από εμβολιασμό για λόγους υγείας, ο θεράπων ιατρός αν και εφόσον το κρίνει, θα μπορεί να κάνει αίτηση για τους ασθενείς που παρακολουθεί σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση σε κάθε υγειονομική περιφέρεια ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του πολίτη, διαβιβάζοντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γνωματεύσεις, όπως γράφει και το News4Health.gr.

Οι οδηγίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

«Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, είναι εξαιρετικά σπάνιο να συντρέχει λόγος υγείας μη εμβολιασμού. Ακόμα και κάποιος να έχει αντένδειξη εμβολιασμού σε ένα είδος εμβολίου, μπορεί να εμβολιαστεί με το άλλος είδος εμβολίου» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Το 68% των Ελλήνων έχει εμβολιαστεί πλήρως

Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί πάνω 18.100.000 δόσεις στη χώρα μας. Ειδικότερα, περισσότεροι από 7.540.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον πρώτη δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 71.8% επί του γενικού πληθυσμού και 81,7% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άτομα που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση είναι 73,1% του γενικού πληθυσμού και 84,1% του ενήλικού πληθυσμού.

Επίσης, στην Ελλάδα περισσότεροι από 7.150.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 68,1% επί του γενικού πληθυσμού και 77,7% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως είναι 69,7% του γενικού πληθυσμού και 80% του ενήλικου πληθυσμού.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατάκοιτων, έχουν υποβληθεί 76.900 αιτήσεις για εμβολιασμό και ήδη έχουν γίνει 55.000 εμβολιασμοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook