Νέες οδηγίες για την χρήση μάσκας – Πότε είναι υποχρεωτική

νέες-οδηγίες-για-την-χρήση-μάσκας-πότ-1217832

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει μέτρα… περιορισμού της προηγούμενης χαλάρωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αφορούν τα ταξίδια στα νησιά για την επιστροφή από τα οποία θα απαιτείται αρνητικό rapid test.

Στη ενημέρωση βρίσκονται ακόμα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, αμφότεροι μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Νέες οδηγίες για τις μάσκες

Σε ό, τι αφορά τη μάσκα, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και τα ΜΜΜ ενώ για τους ανοιχτούς χώρους σημείωσε: «Φοράμε μάσκα και σε πολυσύχναστους δρόμους. Το περπάτημα σε μη πολυσύχναστο δρόμο δεν είναι το ίδιο. Την φοράμε ακόμα και κατά τη μετάβαση στα εστιατόρια στην εστίαση. Το ίδιο και στην αποχώρηση,. Προφανώς το κάνουμε όταν καθόμαστε. Μπορούμε»

«Φέτος το καλοκαίρι η μάσκα θα είναι μέσα στη τσάντα μας και θα είναι μόνιμο αξεσουάρ και θα προφυλάσσει όλους μας. Η πορεία της πανδημίας εξαρτάται από όλους μας και την τήρηση των μέτρων προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παπαευαγγέλου: Στα 23 η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, το τέταρτο κύμα δεν θα έχει τόσες νοσηλείες

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε: «Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα έξαρση. Υπερδιπλασιάστηκε ο κυλιόμενος μέσος όρος της εβδομάδας.

Η ηλικία των κρουσμάτων έχει μειωθεί κατά μια δεκαετία μέσα σε δύο εβδομάδες και φτάνει τα 23. Ο κύριος όγκος των νέων κρουσμάτων είναι στις ηλικίες των 15 ως 24 ετών. Ευχάριστο ότι δεν βλέπουμε νέα κρούσματα σε άνω των 65 ετών.

Οι λόγοι είναι ιδιαίτερα η χαλάρωση των μέτρων στους νέους, οι διακοπές και η μετάλλαξη Δέλτα. Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης δείχνει μονότονα αποτελέσματα. Κυρίως κρούσματα μετά από συναθροίσεις.

Σημαντική αύξηση του δείκτη θετικότητας σε δομές υγείας. Το 51% των νέων κρουσμάτων διαγνώστηκαν με self test. Η συνεπής διενέργεια των self test μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο. Η θετικότητα πήγε στο 0,22%. Όσο πιο πολλά κάνουμε τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να απομονώσουμε τα νέα κρούσματα. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων φτάνει τους 9.000. Περισσότερα από 4.000 στην Αττική με διάμεση ηλικία τα 22 έτη. Ευχάριστο ότι έχουμε λίγες εισαγωγές με μικρή αύξηση. Ο εμβολιασμός σημαντικού ποσοστού έχει αποτέλεσμα να μειωθεί η νοσηλεία. Ένας στους τρεις νοσηλευόμενους είναι 25 ως 55.

Η νόσος αφορά πλέον κυρίως νεότερα άτομα που νοσούν στο σπίτι, δεν έχουμε δει πίεση στο ΕΣΥ. Πιστεύουμε ότι το τέταρτο κύμα δεν θα φέρει έκρηξη στις νοσηλείες. Τα δεδομένα από το ΗΒ που η μετάλλαξη Δέλτα έχει επικρατήσει δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι προστατεύονται και δεν νοσούν βαριά».

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.107 νέα κρούσματα, 153 διασωληνωμένους και 10 νέους θανάτους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook