Νέες μελέτες για το ποδηλατοδρόμιο «φάντασμα» στα Καθιανά δρομολογεί ο Δήμος Χανίων

νέες-μελέτες-για-το-ποδηλατοδρόμιο-φ-1300575

Ένα έργο που κόστισε 3,6 εκ. ευρώ στον ελληνικό λαό και δεν παραδόθηκε ποτέ, παίρνει τον δρόμο της αποπεράτωσης 19 χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του και 10 χρόνια μετά την παραχώρησή του στον Δήμο Χανίων.

Ο λόγος για το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά Ακρωτήριου, που παραμένει ρημαγμένο και βανδαλισμένο μέσα στα χρόνια.

Ο Δήμος Χανίων, προχώρησε προ ημερών σε απευθείας ανάθεση της μελέτης «Αρχιτεκτονική μελέτη περιβάλλοντος χώρου ποδηλατοδρομίου Καθιανών Δήμου Χανίων» με προϋπολογισμό 37.000 ευρώ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, αφορά τον καθορισμό συγκεκριμένων χρήσεων για πίστες skateboard κλπ που θα διαμορφωθούν συμπληρωματικά με τις κύριες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για την εγκατάσταση, καθώς η αποκατάσταση των βανδαλισμών εκτιμάται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Το έργο είναι προς ένταξη για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Κρήτης ενώ στελέχη του Δήμου Χανίων εκτιμούν πως η δημοπράτηση μπορεί να γίνει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχαν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ένας εργολάβος και δύο μηχανικοί του έργου, μετά από μηνύσεις του πρώην γ.γ. αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, οι οποίοι όμως με απόφαση του Κακουργοδικείου Χανίων, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί το 2019.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Νέες μελέτες για το ποδηλατοδρόμιο «φάντασμα» στα Καθιανά δρομολογεί ο Δήμος Χανίων

  1. Γκρεμιστε το ρημαδι βαλετε προστιμα σε αυτους που εφαγαν τα λεφτα και χτιστε ενα σχολείο η νοσοκομειο στην θεση του.
    Πιστες σκειτ και μ@λακιες….
    Που ζειτε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook