Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στα Χανιά – «Υπάρχει ένας κομματικός στρατός που περιμένει να εφορμήσει στις θέσεις της δημόσιας διοίκησης»

νέες-κινητοποιήσεις-εκπαιδευτικών-σ-1258191

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας προχωρούν οι εκπαιδευτικοί και στα Χανιά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, βρέθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στο κέντρο της πόλης, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σχεδιά της, αφού, όπως τονίζουν, οδηγούν τη δημόσια παιδεία σε ένα ζοφερό μέλλον.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννη Κυριακάκη:

«Κατακαλόκαιρο, στο κλείσιμο της Βουλής με κλειστά τα σχολεία η κυβέρνηση αποφασίζει να φέρει ένα νομοσχέδιο με 200 άρθρα. Ούτε η αναβάθμιση του σχολείου, ούτε η ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού συστήματος είναι το μέλημά τους. Το Υπουργείο με τις πρακτικές του δείχνει τις προθέσεις του.

Το νομοσχέδιο έχει τρεις βασικούς άξονες:

1. Η αυτονομία του σχολείου, μία παλιά επιθυμία των κυβερνώντων, ώστε ναμεταφέρουν τις αρμοδιότητες του δημόσιου σχολείου στην τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό να κατηγοριοποιήσουν και να εμπορευματοποιήσουν τα σχολεία. Ουσιαστικά η κατάληξη θα είναι να πληρώνουν οι γονείς για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Είναι πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και στις τσέπες των οικογενειών τους.

2. Η περιβόητη αξιολόγηση, μία επιτροπή γραφειοκρατών, συμβούλων, εποπτών που θα αξιολογούν ο ένας τον άλλον και… δεν θα απομένει κανείς να κάνει μάθημα. Ένα σώμα ξένο ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία θα καταπιέζει τους εκπαιδευτικούς για ζητήματα που ξέρουμε οτι θα είναι άσχετα με την παιδαγωγική δραστηριότητα.

3. Τα κριτήρια για την επιλογή στελεχών. Όλοι γνωρίζουμε οτι υπάρχει ένας κομματικός στρατός που περιμένει να εφορμήσει στις θέσεις της δημόσιας διοίκησης και η κυβέρνηση προσπαθεί να ικανοποιήσει τα δικά της παιδιά.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook