Νέες φωνές από τους λογιστές των Χανίων που διαμαρτύρονται για οδηγίες «εκτρώματα»

νέες-φωνές-από-τους-λογιστές-των-χανίω-1059072

Νέες διαμαρτυρίες από τους λογιστές των Χανίων με αφορμή οδηγίες- έκτρωμα όπως τις χαρακτηρίζουν από το Υπουργείο Εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος Λογιστών αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι  πληθώρα επιχειρήσεων ήδη από τον Απρίλιο 2020  έχουν  υποβάλλει   ΑΠΔ  για  το Δώρο Πάσχα  και καταβάλλει είτε  το σύνολο του,  είτε  την  αναλογία του  προ αναστολής στους εργαζόμενους τους   καθώς παράλληλα έχουν παρακρατήσει και  αποδώσει  και τον αναλογούντα Φ.Μ.Υ.  στο Ελληνικό Δημόσιο   όπως είναι και το ορθολογικά σωστό και ανθρώπινο ( δεδομένων των συνθηκών) . Το μόνο που αναμέναμε από εσάς είναι ένας κωδικός μισθολογικής περιόδου για να υποβάλλουμε την αναλογία του Δώρου Πάσχα της περιόδου αναστολής.  Αντ’ αυτού σήμερα επιφορτιστήκαμε να διεκπεραιώσουμε ένα ακόμη ΕΚΤΡΩΜΑ  Ελληνικής Γραφειοκρατικής Παράνοιας τόσο στην κατανόηση εφαρμογής όσο και στην υλοποίηση του.  Η επιβάρυνση των λογιστικών μας γραφείων και επακόλουθα  των συναδέλφων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ με χιλιάδες εκατοντάδες  Δελτία  Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης δεν θα έχει προηγούμενο από συστάσεως  ΕΦΚΑ και μέχρι την τακτοποίηση τους θα οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις σε μη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας.

Αν αυτού  την  ύστατη αυτή ώρα   σας προτείνουμε να τροποποιήσετε την ως άνω απόφαση δίδοντας ΚΑΙ  την δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής ΑΠΔ περιόδου ΜΑΙΟΥ 2020   ΜΟΝΟ  με την αναλογία Δώρου Πάσχα περιόδου αναστολής  με κωδικό  19 για όσες  επιχειρήσεις έχουν ήδη  υποβάλλει  ΑΠΔ τον Απρίλιο ή τον Μαίο 2020 (με ενσωματωμένη τότε την αναλογία Δώρου Πάσχα της περιόδου προ αναστολής με κωδικό 04 ).

Εν αγωνία για τα αυτονόητα…..

Υ.Γ. Επαναφέρουμε την ξεκάθαρη δυσαρέσκεια μας για τα στελέχη του υπ Εργασίας που αποδεδειγμένα καταπονούν το σύνολο των επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών της Χώρας  καταπατώντας κάθε όριο αξιοπρέπειας στην εργασία τους δια της συνεχούς επιμονής τους  να παράγουν Οδηγίες – Εκτρώματα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook