Νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Ακάρ: «Το κολύμπι θα χρειαστεί στους Έλληνες»

νέες-εμπρηστικές-δηλώσεις-του-ακάρ-τ-1505103

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προέβη σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις το Σάββατο (24/09), επισημαίνοντας πως «το κολύμπι θα χρειαστεί στους Έλληνες».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», ο Χουλουσί Ακάρ είπε για την Ελλάδα: «Παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν τις προκλητικές τους ενέργειες και τη ρητορική τους. Καταφεύγουν σε διάφορα μέσα για να δυσφημίσουν την Τουρκία. Γελοιοποιούνται με ανυπόστατες συκοφαντίες που δεν μπορούν να εξηγηθούν με τη λογική, τη λογική και το δίκαιο».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Ενώ εμείς τους καλούμε επίμονα να διαπραγματευτούν για την επίλυση των προβλημάτων, αυτοί αποφεύγουν επίμονα τον διάλογο Λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι η πλευρά που αποφεύγει τον διάλογο. Παραπονιούνται συνεχώς για την Τουρκία σε τρίτους, όπως το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ, για προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας. Προσπαθούν να μετατρέψουν τα διμερή μας προβλήματα σε πρόβλημα Τουρκίας – ΝΑΤΟ, Τουρκίας – Ε.Ε. ή Τουρκίας – ΗΠΑ».

«Η Τουρκία δεν είναι απειλή»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στην – υποτιθέμενη – στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, τονίζοντας: «Οι Έλληνες εξοπλίζουν τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς σε αντίθεση με τις συμφωνίες. Η κατάσταση αυτή μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και καθιστά την κυριαρχία των νησιών αμφιλεγόμενη. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους».

Επιπροσθέτως, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε: «Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Στόχος μας είναι το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα ειρήνης και φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα και τη δίκαιη κατανομή όλου του πλούτου. Ωστόσο, έχουμε δώσει την απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους άδικες και παράνομες προσπάθειες στο πεδίο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Ας το γνωρίζουν αυτό!».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook