Νέες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ζητά η Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών Χανίων

νέες-εκλογές-για-τα-υπηρεσιακά-συμβού-1161578

Οι Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών Χανίων ζητούν την άμεση αποδοχή της παραίτησής τους και προκήρυξη εκλογών για την πλήρωση των θέσεων των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μετά το φιάσκο των πρόσφατων εκλογών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Το σήριαλ με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καλά κρατεί. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βγάλει νόημα από αυτή την υπόθεση, πάντως εμείς αδυνατούμε.

Το φιάσκο με τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020 το θυμόμαστε όλοι.

 Το Υπουργείο πραγματοποίησε εκλογές από τις οποίες νωρίτερα είχε αποσυρθεί το σύνολο των ψηφοδελτίων των παρατάξεων για λόγους που οι ίδιες οι παρατάξεις εξήγησαν και αιτιολόγησαν εγκαίρως και επαρκώς.

 Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο στις οποίες τελικά συμμετείχε πανελλαδικά μόλις το 9% των συναδέλφων.

 Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν δύο μήνες μετά! Οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ψήφισαν εξέλεξαν, όπως ήταν φυσικό, κάποιους από εμάς μια και τα ψηφοδέλτια παρά την εκπεφρασμένη αντίθεσή μας ήταν διαθέσιμα στους εκλογείς.

 Για το ΠΥΣΔΕ Χανίων εκλέχθηκαν δύο αιρετά και δύο αναπληρωματικά αυτών μέλη. Τιμή για εμάς, η εκλογή μας με την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ στη θέση του αιρετού και αναπληρωματικού μέλους και ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Δεν θα μπορούσαμε όμως για κανένα λόγο να αποδεχθούμε αυτή την εκλογή μια και είναι ενάντια στη θέληση και τους όρους που ο κλάδος είχε θέσει εξ αρχής και

βέβαια ποιος θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος αν εκλεγεί από το μόλις 6% των συναδέλφων στα Χανιά;

 Η διοίκηση παρά την εναντίωση σύσσωμου του εκπαιδευτικού κόσμου στις εκλογές αυτές, μας διόρισε την 29η Δεκεμβρίου 2020 και μας τοποθέτησε στις 1/1/2021 στο ΠΥΣΔΕ Χανίων. Η παραίτησή μας ήταν άμεση και ξεκάθαρη για άλλη μια φορά.

 Την 1/2/2021 λαμβάνουμε πρόσκληση για συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Χανίων στις 3/2/21 στην οποία πηγαίνουμε για να υποβάλλουμε εκ νέου την παραίτησή μας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος στις εργασίες του Συμβουλίου. Όπερ και εγένετο.

 Τέλος στις 12/2/21 λαμβάνουμε για άλλη μια φορά πρόσκληση για να συμμετάσχουμε στη 2η Συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις 15/2/21.

Δεν ξέρουμε που αποσκοπεί αυτή η αναβολή να αναληφθεί, επιτέλους, η ευθύνη αυτής της απαράδεκτης και δυσλειτουργικής κατάστασης. Το ΠΥΣΔΕ δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι, με μη σωστά εκλεγμένους αιρετούς, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα παραιτηθεί και που έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να έχουν ενεργό συμμετοχή στο Συμβούλιο.

Με βάση τα παραπάνω δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από κάθε διαδικασία που αφορά το ΠΥΣΔΕ. Τη Δευτέρα 15/2/21 θα είμαστε στα σχολεία μας και θα κάνουμε μάθημα και όχι στο ΠΥΣΔΕ ως διακοσμητικά στοιχεία. »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook