Νέες διευκρινίσεις: Mε rapid test μπορούν να απουσιάσουν οι εμβολιασμένοι από τη δουλειά τους – Σήμερα οι ανακοινώσεις

νέες-διευκρινίσεις-mε-rapid-test-μπορούν-να-απο-1348055

Σε νέες διευκρινίσεις για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους που νοσούν από κορονοϊό και το test που πρέπει να προσκομίσουν στην δουλειά τους προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μέσω της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Η Μίνα Γκάγκα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της εκπομπής, Γιώργο Παπαδάκη. Ο ίδιος είχε απευθύνει νωρίτερα δημόσια έκκληση στην αναπληρώτρια υπουργό για περαιτέρω διευκρινίσεις, καθώς ήταν πολλοί οι πολίτες που δεν είχαν καταλάβει ποια είναι τελικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά για όσους εμβολιασμένους εργαζόμενους νοσούν από κορονοϊό.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του γνωστού δημοσιογράφου και του τηλεφώνησε ενώ ήταν ακόμα on air η εκπομπή. Μάλιστα, ο Γιώργος Παπαδάκης σηκώθηκε από την θέση του για να απαντήσει στην Μίνα Γκάγκα και στη συνέχεια μετέφερε στους τηλεθεατές τα όσα του είπε.

Σύμφωνα λοιπόν με την αναπληρώτρια υπουργό, για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους δεν χρειάζεται μοριακό τεστ για να είναι καλυμμένοι στην εργασία τους, εφόσον νοσήσουν από κορονοϊό, αλλά αρκεί το θετικό rapid test, που θα αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγνωστικά κέντρα.

Ο Γιώργος Παπαδάκης μετέφερε επίσης την διαβεβαίωση της Μίνας Γκάγκα ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει επίσημη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook