Νέες αποκαλύψεις για τους θανάτους παιδιών: Ο γιατρός που έγινε το «δεξί χέρι του Θεού»

νέες-αποκαλύψεις-για-τους-θανάτους-πα-1701443

Τηλεοπτικές συνεντεύξεις είχε παραχωρήσει στο παρελθόν ο καρδιοχειρουργός, ο οποίος ελέγχεται από τις Αρχές μετά από καταγγελίες γονέων για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του.

Μάλιστα, γονείς παιδιών που χειρουργήθηκαν από τον ίδιο, του έπλεκαν δημόσια το εγκώμιο, ενώ υπάρχει ακόμα και ομάδα υποστηρικτών του στο Facebook. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του iEidiseis, πολλοί είναι οι γονείς που πίστεψαν, όπως χαρακτηριστικά έγραφαν στη σχετική σελίδα, ότι είναι «το δεξί χέρι του Θεού στη γη».

Είναι όμως πραγματικά έτσι; Η έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια από μία ανώνυμη επιστολή γονιών, ενώ πριν από τρεις μήνες ο Εισαγγελέας επιχείρησε να ανοίξει ξανά το φάκελο μετά από ανώνυμο e-mail με καταγγελίες σε βάρος του. Το γεγονός ότι οι αναφορές είναι ανώνυμες δυσχεραίνει σημαντικά την έρευνα των Αρχών.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν ο καρδιοχειρουργός είναι ένας γιατρός που παρίστανε τον «μεσσία» που έκανε «θαύματα» ενώ στην πραγματικότητα ασκούσε με πλημμελή τρόπο τα καθήκοντά του (με αποτέλεσμα την αυξημένη θνησιμότητα στα περιστατικά που αναλάμβανε) ή εάν οι καταγγελίες έγιναν με δόλο και ο ίδιος είναι αθώος.

Στα social media είχε δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από το όνομά του: «Ο παιδοκαρδιοχειρουργός με τη φιλανθρωπική δράση που έχει χειρουργήσει 17.000 παιδιά αδύναμων οικογενειών σε 21 χώρες, χωρίς να πάρει ποτέ του χρήματα».

Στην ομάδα υποστηρικτών του στο Facebook αναφέρεται ότι «στόχος είναι ο γιατρός να συνεχίζει απρόσκοπτα να προσφέρει άριστες ιατρικές υπηρεσίες σε παιδιά στην Ελλάδα», ενώ παρατίθεται το βιογραφικό του που αναγράφει ότι παράλληλα είναι επικεφαλής ιδρυμάτων με ανθρωπιστικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Δεκάδες είναι τα μηνύματα από γονείς που είναι αναρτημένα στη σελίδα: «Πρώτα ο Θεός και μετά η ιατρική, είπε σήμερα. Με τη σειρά μου για τον ίδιο θα πω πρώτα άνθρωπος και μετά γιατρός. Μπράβο του».

Σε άλλο σχόλιο αναφέρεται: «Να είσαι ευλογημένος γιατρέ μου και να είναι όλα τα παιδιά που περάσαμε από τα χεράκια σου χαρούμενα και ευλογημένα σε όλη τους τη ζωή», ενώ στην ίδια σελίδα άλλος γονιός γράφει: «Ο γιατρός μας το έκανε το θαύμα του με τη βοήθεια του Θεού, σαν γιατρός αλλά και πάνω από όλα σαν άνθρωπος και πατέρας».

Τι είχε γράψει ο ίδιος

Ο καρδιοχειρουργός είχε γράψει τον Δεκέμβριο του 2022, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ότι η διοίκηση του ιδιωτικού νοσοκομείου όπου εργαζόταν αποφάσισε να πάψει τη λειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής, λόγω του κόστους που προκαλούσαν τα περίπλοκα περιστατικά που χειρουργούσε.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook