Νέες αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό «Σάκη» – Βρέθηκαν άλλα 3 θύματα που του έδωσαν 215.000 ευρώ

νέες-αποκαλύψεις-για-τον-ψευτογιατρό-1666809

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του 66χρονου ψευτογιατρού Δ.Τ., ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο ως υπεύθυνος για τον θάνατο πέντε ασθενών.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι μετά τη δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας του, βρέθηκαν και άλλα θύματά του. Πρόκειται για τρεις ασθενείς, οι οποίοι εξαπατήθηκαν από τον ψευτογιατρό, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2006 έως το έτος 2014.

Ο 66χρονος απέσπασε από τα τρία αυτά θύματα 215.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τους υποσχόταν την πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να επέλθει το υποσχόμενο αποτέλεσμα. Η σχετική δικογραφία, με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή. Ο Δ.Τ. διατηρούσε μέχρι το 2020 φυσικοθεραπευτήριο στα Καλύβια Θορικού, όπου ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία ως «Σάκης».

Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος είχε συνεργό έναν Γερμανό γιατρό, δήθεν γενετιστή ή νευρολόγο.

Το 2022, οι αστυνομικοί, μέσω της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, είχαν υποβάλει προς τις γερμανικές εισαγγελικές Αρχές , τρία διαδοχικά αιτήματα για την εφαρμογή του ερευνητικού μέτρου της Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας (Ε.Ε.Ε.).

Έτσι, Στις 12 Ιανουαρίου 2022 είχαν διενεργηθεί ταυτόχρονες έρευνες σε Ελλάδα και Γερμανία. Και συγκεκριμένα στο σπίτι του 65χρονου στο Κορωπί στην περιοχή της Αγίας μαρίνας και στη Γερμανία στο σπίτι του 72χρονου, όπως και στις κλινικές που είχαν οδηγηθεί οι Έλληνες ασθενείς, συνοδεία του 65χρονου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα ονόματα των ιατρικών φακέλων που έχουν εντοπιστεί στο σπίτι του 65χρονου στο Κορωπί.

Σύμφωνα με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. «για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτοί στα θύματα τους, τα έπειθαν ότι για την ακριβή διάγνωση της κατάστασης της υγείας τους και την ανάλογη προσαρμογή της προτεινόμενης θεραπείας έπρεπε να προηγηθεί μια εξέταση τύπου pet scan. Η εξέταση αυτή γινόταν σε κλινικές της Γερμανίας». Φυσικά τα χρήματα για το εν λόγω ταξίδι και τη διαμονή τους τα κάλυπταν οι ίδιοι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.

Σημαντικό κομμάτι του παζλ, θεωρείται ο εντοπισμός της ροής των χρημάτων, που μπήκαν στα ταμεία των δυο απατεώνων.

Τόσο ο 65χρονος όσο και ο Γερμανός συνεργός του κατηγορούνται και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook