Νέες αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη: Πότε και γιατί φέρεται να “καθάρισε” τον υπολογιστή του

νέες-αποκαλύψεις-για-τον-δημήτρη-λιγν-1234175

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σε σχέση με την καθυστέρηση που υπήρξε στην κατάσχεση του λάπτοπ του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στη διάθεση της ανακρίτριας έχει περιέλθει η έκθεση της πραγματογνωμοσύνης. Είναι οι εργαστηριακοί έλεγχοι που έγιναν στο κατασχεμένο λάπτοπ, το κινητό, τους σκληρούς δίσκους και κάποια cd που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Δημήτρη Λιγνάδη. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως από τα επίσημα πορίσματα των Αρχών προκύπτει ότι στις 2 Φεβρουαρίου του 2021 ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είχε εγκαταστήσει νέο λογισμικό με το οποίο ουσιαστικά «καθάρισε» οτιδήποτε υπήρχε στο λάπτοπ του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, αυτό δεν έγινε τυχαία. Την ίδια ημερομηνία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε υπάρξει η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που έκανε λόγο για παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία επιβεβαιώθηκε έπειτα από τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, από τους σκληρούς δίσκους βρέθηκαν κάποιες συνομιλίες που είναι παλιές. Πρόκειται για συνομιλίες του 2011 σε μία εφαρμογή του MSN η οποία δεν χρησιμοποιείται πλέον και που δεν έχουν κανένα ποινικό ενδιαφέρον. Επίσης βρέθηκαν συνομιλίες του 2019 στο WhatsApp, χωρίς ωστόσο να προκύπτει κάτι το ενδιαφέρον. Είναι συνομιλίες κυρίως με αλλοδαπούς άνδρες με τους οποίος συναναστρεφόταν ο κ. Λιγνάδης. Ενώ εντοπίστηκε και ένα USB, στο οποίο είχαν αποθηκευτεί 4 φωτογραφίες και δύο βίντεο με σκληρό πορνογραφικό περιεχόμενου. Οι τρεις ήταν με γυμνούς άνδρες και μία με μία γυμνή γυναίκα.

Από την έρευνα προκύπτουν πολλά ερωτήματα τα οποία είναι κρίσιμο να απαντηθούν, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές και υπόνοιες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λιγνάδης συνελήφθη στις 20 Φεβρουαρίου 2021 κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Η σύλληψή του πάντως δεν συνοδεύτηκε από έρευνα στο σπίτι του ηθοποιού, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά την κράτησή του στη ΓΑ∆Α το κινητό τηλέφωνο (μάρκας Samsung) παρέμενε στον αδελφό του Γιάννη, ο οποίος, πάντως, σε κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τους κωδικούς για να το ανοίξει.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στις 3 Μαρτίου 2021 για να πραγματοποιηθεί η πρώτη αυτοψία στο διαμέρισμα του ηθοποιού ύστερα από παραγγελία της ανακρίτριας. Εκείνη την ημέρα εντοπίστηκαν και εντέλει κατασχέθηκαν ένα ασημί λάπτοπ, το κινητό τηλέφωνο, ένα USB και δύο CD.

Ωστόσο και η συγκεκριμένη αυτοψία αποδείχθηκε «προβληματική». Σύμφωνα με την εκπομπή, έπειτα από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μπαμ» οι Αρχές μετέβησαν ακόμη δύο φορές (στις 6 και στις 8 Μαρτίου) στο διαμέρισμα, στο υπόγειο αλλά και στην ταράτσα της πολυκατοικίας του ηθοποιού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 πειστήρια, μεταξύ των οποίων ερωτικά βοηθήματα, περούκες, γράμματα ανηλίκων, η κατάθεση στον ανακριτή Μυτιλήνης το 1997 και φωτοτυπία με αφιέρωση ενός ανήλικου τότε αλλοδαπού, ο οποίος σήμερα αποτελεί μάρτυρα της υπόθεσης.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook