Νέα Ζηλανδία: Γιόρτασαν την επιστροφή στην κανονικότητα – Συναυλία με 50.000 άτομα χωρίς μάσκες και αποστάσεις

νέα-ζηλανδία-γιόρτασαν-την-επιστροφή-1213649

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παρακολούθησαν μια συναυλία στο μεγαλύτερο αθλητικό γήπεδο της Νέας Ζηλανδίας, γιορτάζοντας την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το συγκρότημα Six60 εμφανίστηκε στο Eden Park στο Ώκλαντ σε μια εκδήλωση που ήταν sold out και μεταδόθηκε ζωντανά σε χώρες σε ολόκληρο τον Νότιο Ειρηνικό.

Χωρίς να απαιτούνται αποστάσεις ή να φοράνε μάσκα, η συναυλία ήταν μια απόδειξη της επιτυχίας της Νέας Ζηλανδίας στον έλεγχο του κορονoϊού, κλείνοντας τα διεθνή σύνορά της και κάνοντας αυστηρα τεστ και ιχνηλάτηση επαφών. «Η πόλη μας έδειξε στον κόσμο αυτήν την εβδομάδα ότι, εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, μπορούμε να ζήσουμε κοντά στην κανονικότητα στο Όκλαντ», δήλωσε ο δήμαρχος Phil Goff.

Η Lucy Clumpas παρακολούθησε τη συναυλία και είπε ότι ήταν μια σουρεαλιστική εμπειρία να βρίσκεται ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμο, αφού πέρασε πέρυσι το Lockdown στη Βρετανία. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως ανθρώπους να είμαστε σε θέση να ενωθούμε και να τραγουδήσουμε τα ίδια τραγούδια μαζί», είπε.

Ο τραγουδιστής του συγκεροτήματος Matiu Walters είπε πριν από τη συναυλία: «Ξέρουμε πώς είναι να είσαι σε καραντίνα. Είναι χάλια. Δεν ξέραμε αν θα μπορούσαμε να παίξουμε ξανά σε συναυλίες, αλλά είμαστε τυχεροί εδώ στη Νέα Ζηλανδία».

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook