Νέα Ζηλανδία: Ένα 7χρονο αγόρι κι ένα ζευγάρι νιόπαντρων άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νησί της «κολάσεως» | Photos

νέα-ζηλανδία-ένα-7χρονο-αγόρι-κι-ένα-ζε-965935

Για 13 νεκρούς- ανάμεσά τους κι ένα επτάχρονο αγόρι- εκφράζουν φόβους οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας καθώς σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από την ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε στο νησί Γουάιτ, σε σχετικά μικρή απόσταση από το Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα είναι ο τουριστικός οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία, Χάιντεν Μάρσαλ Ινμαν. Ο αδερφός του επιβεβαίωσε τον θάνατό του και μέσω Facebook, τον αποχαιρέτησε επισημαίνοντας ότι «έχασε την ζωή του κάνοντας αυτό που πραγματικά λάτρευε».
Ο Χάιντεν Μάρσαλ Ινμαν

Σε ότι αφορά τις εθνικότητες των θυμάτων, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για Βρετανούς, Αμερικανούς, Κινέζους, Μαλαισιανούς και Νεοζηλανδούς.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα επτάχρονο αγόρι, ένα ζευγάρι νιόπαντρων Αυστραλών – o Tζέιμς και η Μαντλίν Γουάιτχαουζ- και μία τετραμελής οικογένεια.

Ο Tζέιμς και η Μαντλίν Γουάιτχαουζ

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, δύο Βρετανοί έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και άλλοι δύο αγνοούνται. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή έκρηξη στο ηφαίστειο Ουακατάνε στο νησί Γουάιτ, φέρεται να θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους.

Οι γεωλόγοι είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.Ωστόσο, την ευθύνη για τις επισκέψεις των τουριστών στο νησί, έχουν αποκλειστικά και μόνο οι οδηγοί των τουριστικών εκδρομών, όπως διευκρινίζει ο Τύπος της Νέας Ζηλανδίας.

Λίγες ώρες μετά την ηφαιστειακή έκρηξη, προκύπτουν νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι εταιρείες που διοργανώνουν τις επισκέψεις στο νησί, αγνόησαν επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook