Νέα Ζηλανδία: Αυτός είναι ο μακελάρης! Μετέδιδε live στο Facebook το μακελειό | Προσοχή: Σκληρές εικόνες

νέα-ζηλανδία-αυτός-είναι-ο-μακελάρης-μ-827625

Μέσω Facebook μετέδιδε live ο ένας από τους δράστες του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία τη στιγμή που εισβάλει σε τζαμί στην πόλη Κράιστσερτς και ανοίγει πυρ κατά αθώων, σκορπώντας θάνατο. Το video κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και προκαλεί σοκ. Η πόλη Κράιστστερς έχει βυθιστεί στο πένθος και τον τρόπο μετά την τρομοκρατική επίθεση σε δυο τζαμιά, την οποία έκανε άγνωστος αριθμός δραστών. Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 40! Εντοπίστηκαν και παγιδευμένα αυτοκίνητα. Έχουν συλληφθεί 4 άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα.

Οι εικόνες είναι σκληρές και σοκαριστικές. Ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, έχοντας κάμερα τοποθετημένη στο κράνος του, μετέδιδε live μέσω Facebook τη στιγμή της επίθεσης.

Το video έχει διάρκεια 17 λεπτών. Δράστης φέρεται να είναι ένας 28χρονος Αυστραλός, υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής. «Ας αρχίσει το πάρτι» λέει κυνικά πριν βγεί από το αυτοκίνητό του με το όπλο προτεταμένο και αρχίσει να πυροβολεί.

Ο δράστης «συστήνεται» ως Μπρέντον Τάρραντ, μπήκε στο τέμενος Αλ Νοορ στη 1:30 το μεσημέρι (ώρα Νέας Ζηλανδίας) και ήταν σε εξέλιξη η προσευχή της Παρασκευής. Ο 28χρονος σφαγέας πυροβολεί 100 φορές μέσα στο τέμενος. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ο ένας από τους δράστες του μακελειού είναι Αυστραλός και εκτιμάται πως είναι ο 28χρονος Τάρραντ.

Στα όπλα που είχε μαζί του είχε γράψει ονόματα άλλων δραστών πολύνεκρων επιθέσεων.

Το video ξεκινά με πλάνο μέσα από το αυτοκίνητο του 28χρονου. Φορά στολή παραλλαγής και κράνος (στο οποίο έχει ενσωματωμένη την κάμερα) και ακούγεται να λέει «ας αρχίσει το πάρτι». Αμέσως μόλις κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, παίρνει ένα από τα έξι όπλα που έχει μαζί του και αμέσως αρχίζει να πυροβολεί.

Συνεχίζει να πυροβολεί μόλις μπαίνει στο τζαμί και σκοτώνει όποιον βρίσκεται στο δρόμο του. Ένας άνδρας που έχει τραυματιστεί, προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά ο 28χρονος τον εκτελεί εν ψυχρώ και ήρεμος συνεχίζει να σκορπά θάνατο. Εκτελεί χωρίς να κοιτά ποιον και προς τα που πυροβολεί.

Πολλές φορές, όπως φαίνεται στο 17λεπτο video, στέκεται πάνω από τους τραυματίες, σε απόλυτη ηρεμία οπλίζει ξανά και πυροβολεί πολλές φορές τα θύματά του για να είναι σίγουρος πως τους έχει σκοτώσει. Στη συνέχεια, βγαίνει από το τζαμί, φαίνεται να πυροβολεί άλλους δυο ανθρώπους, πηγαίνει στο αυτοκίνητο για να πάει άλλο όπλο και καθώς επιστρέφει στο τέμενος περνά από ένα σορό πτωμάτων και πυροβολεί τα θύματα στο κεφάλι για να είναι ξανά σίγουρος ότι έχουν πεθάνει και δεν θα μείνει κανείς τους ζωντανός!

Όταν καταλαβαίνει πως όσοι ήταν στο τζαμί είναι νεκροί, βγαίνει έξω και πυροβολεί ακόμη έναν άνθρωπο που βρίσκεται στο χώρο μπροστά από το τέμενος. Είναι μια γυναίκα που έχει τραυματιστεί και είναι πεσμένη στο δρόμο. «Βοηθήστε με» φωνάζει. Ο Τάραντ, πάντα σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας, την πλησιάζει και την πυροβολεί δυο φορές στο κεφάλι!

Δευτερόλεπτα μετά, μπαίνει στο αυτοκίνητό του, περνά πάνω από το άψυχο σώμα της γυναίκας που έχει δολοφονήσει και βλέποντας έναν άλλο άνθρωπο εκεί, τον πυροβολεί μέσα από το αυτοκίνητο!

Καθώς απομακρύνεται ακούγεται να εκφράζει τη… λύπη του γιατί δεν έκαψε συθέμελα το τζαμί.

Ο μακελάρης είχε ανεβάσει στο twitter μανιφέστο 87 σελίδων πριν από το μακελειό. Περιγράφει το λουτρό αίματος της Παρασκευής ως «τρομοκρατική επίθεση». Έχει αναφορές στον μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 ανθρώπους στο Όσλο τον Ιούλιο του 2011. Γράφει πως σιχαίνεται τους μουσουλμάνους και μισεί όσους ασπάστηκαν το Ισλάμ, αποκαλώντας τους «προδότες του αίματος».

Ο 28χρονος μακελάρης ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις συλληφθέντες.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook