Νέα υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης μαθήτριας από εκπαιδευτικό – Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της

νέα-υπόθεση-αποπλάνησης-ανήλικης-μαθ-1272652

Στη δημοσιότητα έρχεται νέα υπόθεση αποπλάνησης και ασέλγειας ανήλικης μαθήτριας από τον καθηγητή Μαθηματικών της και ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου στο οποίο φοιτούσε σε ηλικία περίπου 11-12 ετών.

Στην έγκληση που κατέθεσε η 16χρονη πλέον, μαζί με τους γονείς της, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορείται ο εκπαιδευτικός για τις πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου και της ασέλγειας σε βάρος της, “προσβάλλοντας βάναυσα και εσαεί την αγνότητα της παιδικής μου ηλικίας, την αιδώ, τη σεξουαλικότητά μου και την ψυχοσωματική μου υγεία”.

Όπως καταγγέλλει η ανήλικη, η οποία πλέον θα φοιτήσει στην τρίτη τάξη του Γενικού Λυκείου, ο εγκαλούμενος υπήρξε επί περίπου ένα έτος, και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2016 έως και τις 8 Μαΐου 2017, καθηγητής της.

Η 16χρονη τώρα βρήκε το σθένος να γνωστοποιήσει στους γονείς της τις φρικτές εμπειρίες. Όπως σημειώνει στην έγκλησή της, ο μόνος λόγος που αποφάσισε να καταγγείλει τον καθηγητή της είναι για να τελειώσει ολοκληρωτικά η τραγική εμπειρία και να προχωρήσει μπροστά, αλλά και γιατί ελπίζει ότι από αυτή την ενέργειά της και άλλα παιδιά της ηλικίας της, τα οποία έχουν βιώσει ανάλογες φρικαλεότητες από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, θα βρουν το θάρρος και να τα καταγγείλουν.

Η μαθήτρια περιγράφει αναλυτικά στην έγκλησή της τα όσα εφιαλτικά βίωσε από τον καθηγητή της στην τρυφερή ηλικία των 11-12 ετών. Με την έγκλησή της ζητεί την ποινική του δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του. Όπως είπε ο δικηγόρος της ανήλικης Βασίλης Καπερνάρος στο enikos.gr η υπόθεση θα πάει στον ανακριτή αύριο και όλα όσα καταγγέλλει η ανήλικη μαθήτρια επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστή.

Πώς περιγράφει τη φρίκη

Η ανήλικη πριν από πέντε χρόνια φοιτούσε στην έκτη δημοτικού, σε δημόσιο σχολείο. Ήταν περίπου 11 ετών. Η μητέρα της, με προτροπή της θείας της, την έγραψε τον Ιούνιο του 2016, στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, όπου παραδόσεις μαθηματικών έκανε ο εγκαλούμενος καθηγητής, ο οποίος ήταν και διευθυντής του φροντιστηρίου. Όπως επισημαίνει η 16χρονη, από την πρώτη στιγμή αυτός της επέδειξε ιδιαίτερη συμπάθεια, στοργή και αγάπη.

Συνήθιζε να εκθειάζει τις επιδόσεις της και να επαινεί την οργάνωση και την επιμέλειά της αναφορικά με τα μαθήματα. Τής έκανε συνεχή κομπλιμέντα, τα οποία, όπως η ίδια σημειώνει, την έφερναν σε δύσκολη θέση, καθώς οι συμμαθητές της την έβλεπαν ανταγωνιστικά.

Ωστόσο, έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα, τα κομπλιμέντα άρχισαν να συνοδεύονται με αγγίγματα στα χέρια, τα οποία είχαν μεγάλη διάρκεια ή και στα γόνατα και στους μηρούς, κάτω από το στρογγυλό τραπέζι παράδοσης των μαθημάτων.

Η ανήλικη περιγράφει πως ο καθηγητής πολλές φορές, ενώ αυτή έγραφε ή έλυνε κάποια άσκηση, ο καθηγητής την πλησίαζε, καθόταν πίσω της, πάνω από την πλάτη της, την άγγιζε, τη χάιδευε, έκανε μαλάξεις στους ώμους της, μασάζ και έντονα αγγίγματα στους ώμους, στον αυχένα, στα μπράτσα και στην πλάτη. Τονίζει πως αρχικά δεν θεώρησε τις κινήσεις ύποπτες λόγω της αγνότητας της ηλικίας της αλλά και λόγω της ιδιότητάς του.

Ωστόσο, ενώ συνεχίζονταν οι παραδόσεις των μαθημάτων, στη διάρκεια των διαλειμμάτων, άρχιζε να προσκαλεί την 11χρονη μαθήτριά του στο γραφείο των καθηγητών.

Την πρώτη φορά που την προσκάλεσε εκεί, καταγγέλλει η ανήλικη, της προσέφερε καραμέλες και τσάι, περιαυτολογώντας για τη γενναιοδωρία του αλλά και δηλώνοντας ότι ήταν “η αδυναμία του”. Σιγά σιγά η πρόσκληση στο γραφείο των καθηγητών έγινε καθημερινή, οπότε της προσέφερε κράκερ ή καραμέλες ή μπισκότα και της έκανε κομπλιμέντα για ρούχα της ή για τα κοκαλάκια των μαλλιών της.

Μετά τον Σεπτέμβριο, η αρχή της νέας σχολικής σεζόν, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ανήλικη, έγινε “η απαρχή των εφιαλτικότερων στιγμών που έχω ζήσει ποτέ μου”, καθώς ο καθηγητής άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

Περιγράφει αναλυτικά τον εφιάλτη της που έδειχνε να μην έχει τέλος. Το κορίτσι άντεξε ως τον Μάιο του 2017, οπότε και αποχώρησε από το συγκεκριμένο φροντιστήριο, αφού έπεισε τους γονείς της ότι λόγω καλών βαθμών δεν χρειαζόταν πλέον φροντιστήριο.

Από τότε δεν τον ξαναείδε, αλλά σημειώνει ότι όλα όσα είχαν συμβεί δεν την άφηναν να ησυχάσει και να ηρεμήσει, καθώς δεν μπορούσε να ξεχάσει και ένιωθε ντροπή και φόβο. Τονίζει ότι οι ενέργειες του εγκαλουμένου, προκάλεσαν περαιτέρω ψυχοσωματικά προβλήματα στην υγεία της.

Ειδικότερα σημειώνει ότι στα 13 της χρόνια ξεκίνησε το κάπνισμα και πολλές φορές όταν τελείωνε τα τσιγάρα, τα έσβηνε στο σώμα της θέλοντας να τιμωρήσει τον εαυτό της τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την κατάσταση.

Προχώρησε σε αυτοτραυματισμό καθώς ένιωθε ότι ο πόνος την ανακούφιζε από τις σκέψεις και τις τύψεις της, ενώ είχε και αυτοκτονικές τάσεις θεωρώντας ότι αν πεθάνει θα λυτρωνόταν από τις τύψεις της. Συγκλονίζει γράφοντας ότι προσπάθησε τρεις φορές να δώσει τέλος στη ζωή της.

Πλέον, έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και αποφάσισε να καταγγείλει τον εφιάλτη της για να ξεπεράσει την τραγική εμπειρία της.

Σύμφωνα με την παιδοψυχιατρική γνωμάτευση η μαρτυρία της ανήλικης χαρακτηρίζεται από συνέπεια, συνέχεια, επαναληπτικότητα και αξιοπιστία, η ψυχολογική κατάστασή της παραπέμπει σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παρουσιάζει σοβαρή ψυχιατρική νοσολογία, δηλαδή πάσχει από χρόνια καταθλιπτικό επεισόδιο σοβαρής μορφής, απότοκο των σεξουαλικών πράξεων, στις οποίες εκτέθηκε.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook