Νέα Υόρκη: Ο ένοπλος κυκλοφορεί ακόμα και είναι επικίνδυνος λέει ο κυβερνήτης της πόλης – Στους 16 οι τραυματίες

νέα-υόρκη-ο-ένοπλος-κυκλοφορεί-ακόμα-κ-1420670

Σε 16 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση στο μετρό στη Νέα Υόρκη. Οι δέκα από αυτούς φέρουν τραύματα από όπλο. Οι πέντε από αυτούς νοσηλεύονται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν από τον πανικό που προκλήθηκε όταν το βαγόνι που επέβαιναν γέμισε καπνό.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές της πόλης ένας άνδρας που επέβαινε στο βαγόνι και φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα άνοιξε την τσάντα του και τότε το όχημα γέμισε καπνό. Στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Ο ένοπλος εξακολουθεί να είναι ελεύθερος

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο ένοπλος εξακολουθεί να είναι ελεύθερος.

«Η ηρεμία και η ομαλότητα διαταράχθηκαν, διαταράχθηκαν βάναυσα, από ένα άτομο τόσο ψυχρό στην καρδιά που δεν είχε καμία έγνοια για τα άτομα στα οποία επιτέθηκε. Το άτομο αυτό εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο. Αυτό το άτομο είναι επικίνδυνο», δήλωσε η Hochul.

Η κυβερνήτης κάλεσε τους πολίτες της Νέας Υόρκης να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Η Hochul δήλωσε ότι μόλις μίλησε με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Eric Adams, ο οποίος έχει κοροναϊό

«Αναρρώνει καλά. Παρακολουθεί, ασχολείται ενεργά με την κατάσταση. Ήθελα να τον ενημερώσω ότι ο λαός ολόκληρης της πολιτείας της Νέας Υόρκης στέκεται στο πλευρό των κατοίκων αυτής της κοινότητας (Μπρούκλιν), και λέμε «όχι άλλο». Όχι άλλοι μαζικοί πυροβολισμοί. Τέρμα η αναστάτωση των ζωών. Όχι άλλες καταστροφές σε ανθρώπους που απλά προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους ως φυσιολογικοί Νεοϋορκέζοι. Αυτό πρέπει να τελειώσει και να τελειώσει τώρα», είπε.

Ποιον ψάχνουν οι Αρχές

Οι αστυνομικές αρχές περιέγραψαν τον ύποπτο ως μαύρο άνδρα που φορούσε πράσινο γιλέκο τύπου οικοδομής με γκρι φούτερ με κουκούλα.

«Δεν γνωρίζουμε το κίνητρο αυτή τη στιγμή, αλλά δεν αποκλείουμε τίποτα», ανέφερε ο εκπρόσωπος των αρχών.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook