Νέα τουρκική πρόκληση – «Φύτεψαν» εικονικό τζαμί στο Φαρμακονήσι | Photos + Video

Ακόμη μία τουρκική πρόκληση των τελευταίων ημερών, καθώς εδώ και 22 ημέρες στους χάρτες της Google το Φαρμακονήσι εμφανίζεται να έχει τοποθετηθεί… τζαμί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open, το μικρό αυτό νησί 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων που ανήκει διοικητικά στη Λέρο και απέχει πέντε χιλιόμετρα από τα τουρκικά παράλια, έχει μόνο ένα φυλάκιο της εθνοφυλακής καθώς και έναν μικρό ναό του Αγίου Γεωργίου που λειτουργεί το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.Σύμφωνα όμως με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open στο Google map, εδώ και 22 ημέρες το νησί έχει άλλο ένα αξιοθέατο… το Αντα Τζαμί. Μάλιστα, στον χάρτη εμφανίζεται και η φωτογραφία του κτιρίου για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα.

Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, ουδέποτε υπήρχε επάνω στο νησί τζαμί. Το μόνο που έχει βρεθεί είναι κάποια απομεινάρια της ρωμαϊκής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή της google δίνει το δικαίωμα σε όποιον επιθυμεί να προσθέσει πληροφορίες, στοιχεία και φωτογραφίες για κάποια περιοχή και όπως αποδεικνύεται δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος για την αξιοπιστία των καταχωρήσεων.Ο δήμος Λέρου, πάντως, κατήγγειλε το περιστατικό τόσο στην εταιρεία όσο και στις αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ