Νέα συγκλονιστική καταγγελία για το Νοσοκομείο Χανίων: «Τον κηδεύσαμε χθες, 55χρονών άνθρωπο…»

νέα-συγκλονιστική-καταγγελία-για-το-ν-1063609

Ένα μοτίβο απάθειας και αναλγησίας με σοβαρές πλημμέλειες σε ό,τι αφορά την νοσοκομειακή περίθαλψη και την οργάνωση των κλινικών covid μεταφέρουν στο zarpanews.gr συντετριμμένοι οι συγγενείς του 55χρονου Χανιώτη που πέθανε την Κυριακή στο Νοσοκομείο Χανίων από σηψαιμικό σοκ, μετά από έναν μήνα νοσηλείας.

«Άδειαζε τον καθετήρα μόνος του…» – «Τους βρίσκαμε στο τηλέφωνο μόνο με μέσον» – «Έγιναν έξαλλοι όταν πήγαμε να τον πάρουμε» – «Τους ένοιαζε μόνο να μην γίνει θέμα» είναι μερικά από τα όσα συγκλονιστικά μεταφέρει η οικογένεια.

Σημειώνεται ότι όλες οι καταγγελίες είναι ενυπόγραφες και τα ονόματα των καταγγελλόντων είναι στην διάθεση του zarpanews.gr για κάθε ενδιαφερόμενο:

«Τον κηδεύσαμε χθες, 55 χρονών άνθρωπο…»

Ο θείος μου, 55 ετών, κατέληξε την Κυριακή στο Νοσοκομείο Χανίων. Εύχομαι να είναι ο τελευταίος. Μπήκε εκεί πριν από έναν μήνα και δεν τον ξαναείδαμε…

Ο θείος μου, κόλλησε κορονοϊό, τον πέρασε σπίτι και επειδή συνέχισε να έχει κάποιες ενοχλήσεις στα πνευμόνια, τον πήγαμε στο νοσοκομείο.

Τον έβαλαν μέσα στη μονάδα covid παρότι ήταν αρνητικός στον κορονοϊό. Εγώ η ίδια του είχα κάνει το τεστ στο σπίτι.

Τις πρώτες μέρες περίπου από τις ακτινογραφίες που του έκαναν στους πνεύμονες μας έλεγαν ότι πάει καλά και σιγά – σιγά καθαρίζει. Εννοείται βέβαια ότι δεν μας άφηναν να τον δούμε.

Την 8η μέρα νοσηλείας, ξαφνικά η νοσηλεύτρια μας είπε ότι η κατάσταση χειροτερεύει και ότι ίσως να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Εμείς τρελαθήκαμε, αρχίσαμε να τους ψάχνουμε στα τηλέφωνα αλλά δεν μας το σήκωνε κανείς. Αυτά έγιναν την Κυριακή των Αποκριών.

Στο μεταξύ συνεννοηθήκαμε με ιδιωτική κλινική των Χανίων να τον μεταφέρουμε εκεί. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και μπορούσαν να τον δεχτούν εφόσον ο άνθρωπος πλέον ήταν αρνητικός στον κορονοϊό. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, αθλητικό τύπο, γυμνασμένο «πέτρα», με ιστορικό νεφροπάθειας αλλά χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας.

Έτσι Καθαρά Δευτέρα το πρωί πάει ο πατέρας μου, ο παππούς μου και η γυναίκα του να υπογράψουν, να τον πάρουμε από ‘κει. Εννοείται ότι πάλι στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε κανείς. Χτυπώντας πόρτες βρήκαν μία νοσοκόμα και της είπαν τον λόγο που βρίσκονταν εκεί κι ότι σκόπευαν να τον πάρουν να τον μεταφέρουν σε κλινική.

Τότε «ξαφνικά» εμφανίστηκαν οι γιατροί, μας έπαιρναν μόνοι τους τηλέφωνο, γιατί φοβήθηκαν την δημοσιοποίηση. «Να μην γίνει θέμα» μας έλεγαν και μας ξαναέλεγαν «να μην γίνει θέμα». (σ.σ. τα ονόματα των γιατρών που εμπλέκονται στο συμβάν αναφέρονται στην καταγγελία που έχει στην διάθεσή του το zarpanews.gr).

Θέλω να σας πω ότι όλο αυτό το διάστημα της νοσηλείας του, πριν τελικά μπει στην Εντατική όπου πέθανε, του είχαν τοποθετήσει καθετήρα για τα ούρα για να μην σηκώνεται ο ίδιος όπως του είπαν. Ο καθετήρας γέμιζε και δεν υπήρχε κανείς να του τον αδειάζει. 

Εάν ήταν μέρα, ο ίδιος μας έπαιρνε τηλέφωνο και μετά προσπαθούσαμε εμείς από το σπίτι να ειδοποιούμε το νοσοκομείο να πηγαίνουν να του τον αδειάζουν. Τόση ξεφτίλα! Ένα βράδυ επειδή δεν μπορούσε να βρει κανέναν, προσπάθησε μόνος του να πάρει δύο πλαστικά μπουκάλια νερό και να αδειάσει τον καθετήρα.

Την επόμενη μέρα Τρίτη πρωί, όταν τον ειδοποιήσαμε ότι έχουμε κανονίσει να πάει να τον πάρει ασθενοφόρο από ιδιωτική κλινική για να το μεταφέρουν και μαθεύτηκε, όλοι εκεί, ειδικά οι γιατροί έγιναν έξαλλοι. Αφού είδαν ότι δεν έβγαλαν άκρη με ‘μας, στη συνέχεια έπιασαν και τον ίδιο και μάλιστα επιστράτευσαν και έναν γιατρό που έχει και άλλη ιδιότητα.

Εκείνος τον έπεισε να μείνει κι ότι μόνο εκεί θα τον φροντίσουν σωστά. Έτσι τον κατάφεραν και υπέγραψε ο ίδιος να διασωληνωθεί.

Τις 20 μέρες που ακολούθησαν που ήταν και οι τελευταίες μέρες της ζωής του, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι τραβήξαμε για να μαθαίνουμε για την υγεία του. Δεν μας σήκωναν τα τηλέφωνα. Μια μέρα αναγκάστηκε ο πατέρας μου να βάλει μέχρι και «μέσον» να μεσολαβήσει για να τους μιλήσουμε.

Εμείς χθες τον κηδεύσαμε, 55χρονών άνθρωπο, γιατί κόλλησε το ένα μικρόβιο μετά το άλλο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Δεν χρειάζεται να σας πω αυτός ο άνθρωπος, γυμνασμένος, ένα σώμα πέτρα το πώς κατάντησε. Σάπισε ολόκληρος.

Εύχομαι σε κανένα σπίτι να μη συμβεί η συμφορά που συνέβη στο δικό μας και λυπάμαι για την κατάντια του νοσοκομείου μας εν έτη 2022.

zarpanews.gr

14 thoughts on “Νέα συγκλονιστική καταγγελία για το Νοσοκομείο Χανίων: «Τον κηδεύσαμε χθες, 55χρονών άνθρωπο…»

  1. Τι ώρα που συμβαίνουν τέτοια δυσάρεστα γεγονότα,την ώρα που το προσωπικό στο εθνικό σύστημα υγείας έχει γονατίσει από την υποστελέχωση και την κούραση την ώρα που το λίγο προσωπικό καθημερινά αρωσταινει και βγενει εκτός σε (5)!!!μέρες καραντίνα επειδή δεν υπάρχει προσωπικό και τους φέρνουν πίσω νοσούντες γιατί πλέον όλοι νοσούν και μεταδίδουν,,την ώρα που υλικοτεχνικά έχουν αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους δείτε της φθορές, πατώματα ταβάνια τοίχοι εξοπλισμός κτλ,την ώρα που αναβάλλονται εξετάσεις,την ώρα που υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις σε ραντεβού,την ώρα που η αναμονή για μια σειρά εξετάσεων μπορεί να αγγίξει και το 10ωρο,την ώρα που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές…. οι άριστοι που μας κυβερνούν βρήκαν την ώρα να τους «περισσεύουν»7.000 υγειονομικοί και να τούς κρατούν εκτός ΕΣΥ με αστείες δικαιολογίες.Αλλα άμα κανείς περιμένει το πρόβλημα να του χτυπήσει την πόρτα για να καταλάβει τι πάει να πει υποστελεχωμένο σύστημα,δυστυχώς θεωρεί ότι δεν τόν αφορά και όταν αναγκαστεί να το δεί και να το ζήσει πέφτει από τα σύννεφα.Ξυπνηστεεεε!!!!!!!

  2. Δε βλεπω σχόλια κι αναρωτιεμαι . Αν ολα αυτα γινοντουσαν σε καποιο ιδιωτικο ιδρυμα θα ειχε ξεσηκωθει το συμπαν ετσι δεν ειναι ; Ελπιζω οι δικοι του να προβουν σε μηνυσεις . Ως Αποδειξεις να επιδειξουν τις συνομιλιες τους με τον αδικοχαμενο ανθρωπο τους και με τους εμπλεκομενους γιατρους και λοιπους. Να μην το αφησουν ετσι . Που ξανακουστηκε να μην υπαρχει νοσηλευτης να αδειασει τον καθετηρα ; Αμεσως αμεσως η ουρολυμωξη καραδοκει . Οσο για τον ανθρωπο , τι να πει κανεις ; Καλο παραδεισο να εχει .

  3. καλή δύναμη στους οικείους του!Έπρεπε να τον είχατε πάρει από εκεί χωρίς δεύτερη κουβέντα!Δυστυχώς υπέγραψε μόνος του το θάνατο του!Καλό Παράδεισο!

  4. Κανείς εισαγγελέας θα επέμβει? Ή είναι όλοι άριστοι και αυτοί. Αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο Χανίων είναι αισχρό

  5. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;;; ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΉΡΩΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ;;;

  6. Μαρεσει που τσιτωθηκαν με τις καταγγελίες λες κ προ κορονοιου δίναν σημασία γιατροί κ νοσηλευτές.μονο στα επείγοντα βλέπεις τις γιατρινες βαμμένες κ φτιαγμένες λες κ πάνε έξω για ποτό κ έχουν τον κόσμο στο περίμενε.οσο για τις διαγνώσεις από προσωπική άποψη δεν ξέρουν την τύφλα τους .

  7. Ένα παιδί.. Δάσκαλος υγιεινής ζωής, διατροφής.. Ψυχικής υγείας.. Ένας αθλητής φίλος 30 χρόνια.. Χωριανακη.. Ένα παιδί.. Με ταπεινοτητα, ευλάβεια, αγάπη για τον συνάνθρωπο μας.. Ένα θηρίο.. Γυμνασμένος σαν σίδερο.. Μέσα από το πάθος του για την γυμναστική.. Χάνει λόγο πνευμονίας τα δύο του νεφρά.. 20 χρόνια αιμοκάθαρση.. Και μετά η λύτρωση από. Μόσχευμα τις μητέρας του.. Ενας πολύ ψαγμενος νοημον άνθρωπος.. Υπεύθυνος.. Χάνεται και όλα θα καλυφτουν.. Οπότε τότε στο κέντρο υγείας Κισσάμου… Που κατέρρευσε η κοπέλα 20 ετών και πήγε νοσοκομείο με προβλήματα στην καρδιά.. Να βγαίνουν να λένε ότι η κοπέλα είναι μακροχρόνια άρρωστη.. Και να μπαίνει εντατική.. Μετά από κατάρρευση λόγο σύμπτωματων του εμβόλιου.. Τώρα χάθηκε ένας άνθρωπος από τα διαμάντια τον Χανίων.. Και αυτόν θα τον βγάλουν το ίδιο..

  8. Είναι εμφανές ότι το ΕΣΥ βαδίζει ολοταχώς (όπως και πολλά άλλα) στην ιδιωτικοποίηση. Η απαξία η υποστελεχωση και τώρα η αποκλειστική διαχείριση της πανδημίας επιτάχυνε την διαδικασία, ρίξτε μόνο μια ματιά στην πρόσφατη νομοθεσία. Η περίπτωση του παραπάνω άρθρου είναι η περίτρανη απόδειξη για την κατάσταση που επικρατεί με θύμα τον δυστυχή συμπολίτη μας . Αλλά και η ΔΕΗ δεν ήταν (λέει) να φαλιρίσει και με την διάλυση της από τον πατριώτη μας υπουργό ω του θαύματος οι ιδιώτες παρουσίασαν υπερκέρδη??? (αφού από μόνοι τους οι πάροχοι διαμορφώνουν την τιμή KWώρας) Δείτε τους προσφάτους λογαριασμούς του ηλεκτρικού σας και δείτε πόσοι συνάνθρωποι μας κάηκαν σε αστικές πυρκαγιές προσπαθώντας να θερμανθούν με πρόχειρα μέσα στα σπίτια τους. Τηλεπικοινωνίες, ποιος δεν έχει διαπιστώσει το καρτέλ με τις τιμές και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παιδεία, τα σχολεία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, κοντέινερ, τα τμήματα συρρικνώνονται με αποτέλεσμα, οι δύστυχοι γονείς, να στέλνουν από το υστέρημα τους, τα παιδιά στα ιδιωτικά (δήθεν για καλύτερα) με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στα ιδιωτικά σχολεία με τις ευλογίες των αντίστοιχων υπουργών. Αερομεταφορές, δείτε πόσα πήρε σαν ενίσχυση για την πανδημία ο «εθνικός» μας και μοναδικός αερομεταφορέας. Θα ακολουθήσει η ιδιωτικοποίηση και των νερών. Από την μια ταλανιζόμασταν από τους συνδικαλες και την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και τωρα θα πέσουμε αν δεν πεσαμε ήδη στα νύχια της ντόπιας ολιγαρχίας. Και επειδή θα σπεύσουν συστημικά παπαγαλάκια να λένε ότι κάνω πολιτική να δηλώσω ότι για την κατάντια αυτή φταίνε διαχρονικά όλοι οι πολιτικοί κυβερνόντες και μη. Πολύ κατώτεροι των απαιτήσεων και προσδοκιών της χώρας, αλλοίμονο στα παιδιά μας…

  9. Αδ.Γεωργιάδης:»Δεν έχουμε κομμουνισμό,έχουμε καπιταλισμό!»Πώς λοιπόν,κάποιοι,θέλετε Υγεία,Παιδεία, κ.α.,όταν ΟΛΑ έχουν περάσει ή πολύ σύντομα θα περάσουν,σε χέρια ολιγαρχών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook