Νέα Σμύρνη: Πόλεμος στη «μαφία» της κοκαΐνης – Ο «Νίκος» και η παράπλευρη απώλεια του «Αρμάντο»

νέα-σμύρνη-πόλεμος-στη-μαφία-της-κοκ-1591810

Η «μαφία» της κοκαΐνης ξεκαθαρίζει με αίμα τους… λογαριασμούς της. Στον «πόλεμο» των αντιμαχόμενων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, που εξελίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια, φαίνεται να εντάσσεται σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο ανδρών από την Αλβανία στην Πλατεία Νέας Σμύρνης.

Το ίδιο διάστημα, έχουν καταγραφεί άλλα επτά θύματα από την Αλβανία, σε Νέο Κόσμο, Σεπόλια, Κολωνό, Κυψέλη, Σταθμό Λαρίσης και Αιγάλεω. Πρόκειται για δολοφονίες που έχουν σημειωθεί στα πλαίσια της αιματηρής διαμάχης ανάμεσα σε διαφορετικές μαφίες κοκαΐνης, που η μία μπαίνει στα χωράφια της άλλης, ή η μία «ρίχνει» οικονομικά την άλλη.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που ανέλαβαν την έρευνα, δεν αποκλείουν τα κίνητρα των άγριων δολοφονιών, να προέρχονται συνδυαστικά των παράνομων δραστηριοτήτων των θυμάτων, δηλαδή να σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών, διακίνηση παράτυπων μεταναστών ή ακόμη και εκβιασμοί με το πρόσχημα προστασίας σε καταστήματα.

Ο «Νίκος» και ο «Αρμάντο»

Ο 41χρονος Κρέσνικ ή «Νίκος» φαίνεται να είναι ο βασικός στόχος του εκτελεστή, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, καθώς σε αυτόν στρέφει πρώτα το πιστόλι, πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Το θύμα είχε απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών (φυτεία χασίς Κόρινθο 2017), ληστείες (επαρχία), παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ το 2002 είχε συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία, στην οποία καταγράφηκαν δύο νεκροί, μετά την καταδίωξη του σκάφους.

Είχε αποφυλακιστεί το 2005, ενώ για τα αδικήματα που είχε διαπράξει στη χώρα μας, ο 41χρονος ήταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

Πληροφορίες από κατοίκους και καταστηματάρχες της Νέας Σμύρνης, ανέφεραν ότι ο «Νίκος» ήταν «εισπράκτορας» κυκλωμάτων προστασίας, ή τουλάχιστον εκείνος αυτοσυστηνόταν ως μέλος εκβιαστικής συμμορίας, ωστόσο αυτές οι πληροφορίες δεν προκύπτουν μέσα από καταθέσεις ή το ποινικό παρελθόν του. Ο 44χρονος «Αρμάντο», μοιάζει προς το παρόν «παράπλευρη απώλεια, καθώς καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον στόχο της επίθεσης, με τον οποίο γνωρίζονταν και δέχθηκε και εκείνος τα δολοφονικά πυρά του δράστη. Συγκεκριμένα όταν ο «Νίκος», ο στόχος του συμβολαίου θανάτου, δεχόταν τις πρώτες σφαίρες του δολοφόνου έπεσε προς την πλευρά που καθόταν ο «Αρμάντο», με αποτέλεσμα να δεχθεί και εκείνος τα δολοφονικά πυρά του δράστη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο «Αρμάντο» είχε απασχολήσει μόνο για τροχονομικές παραβάσεις του ΚΟΚ…

«Αν καθόμουν, θα ήμουν νεκρή»

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρότερα η 31χρονη γυναίκα, θαμώνας του καταστήματος που καθόταν πίσω από τους στόχους της δολοφονικής επίθεσης. Μέσα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός που μεταφέρθηκε τραυματισμένη, κατέθεσε στους αστυνομικούς:

«Ήμουν με την αδελφή μου στο μπαρ πίσω ακριβώς από το τραπέζι που κάθονταν οι δυο άνδρες που είναι νεκροί. Ήμασταν όρθιες και μιλούσαμε με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ήμουν πλάτη και δεν είδα τον δράστη την ώρα που μπήκε. Άκουσα τους πυροβολισμούς και έβλεπα τον πανικό στο μαγαζί. Στην αρχή δεν κατάλαβα ότι είχα τραυματιστεί μέχρι που είδα τα αίματα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν εισβάλει το δράστης στο μαγαζί αλλάξαμε θέσεις με την αδελφή μου. Αλλιώς θα ήταν αυτή τώρα στη θέση μου και ευτυχώς που είμασταν όρθιες αλλιώς θα με έβρισκε η σφαίρα στο κεφάλι».

Εκτέλεση… 3» σε πολυσύχναστη πλατεία

Ο εκτελεστής με την χειρουργική μάσκα χρειάστηκε… 3 δευτερόλεπτα, από το πρώτο πάτημα της σκανδάλης του πιστολιού, που κρατούσε με το ένα χέρι, για να πυροβολήσει 7 φορές, τον 41χρονο στο κεφάλι και το σώμα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του, και τον 44χρονο στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, κάνουν λόγο για δράστη, που είτε το έχει κάνει ξανά, είτε έτρεφε μεγάλο μίσος για τον στόχο του. Όλα αυτά συνέβησαν στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, σε μια πολυσύχναστη πλατεία, σε ένα κατάμεστο κατάστημα, χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί, ενώ δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία που θα μπορούσε να τον αποτρέψει ή καταδιώξει.

Οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος, συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν «ακάλυπτο» τον δολοφόνο, τον πιθανό συνεργό του και το όχημα διαφυγής τους, προκειμένου να χαρτογραφήσουν την προσέγγιση και διαφυγή του εκτελεστή.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook