Νέα σχολεία στον Αποκόρωνα – Τι ανακοίνωσε ο Βασίλης Διγαλάκης για την ανέγερση | Photos

νέα-σχολεία-στον-αποκόρωνα-τι-ανακοί-1061158

Στην ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων για τον Δήμο Αποκορώνου, μετά από αίτημα της τοπικής κοινωνίας και τις αυξημένες ανάγκες στέγασης μαθητών, αναφέρθηκε σε επίσκεψή του, ο Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες και σε σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας, αποκάλυψε ότι δρομολογούνται από το Υπουργείο οι διαδικασίες για έγκριση της μελέτης που θα αφορά στην ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στον Βάμο.

Το πλάνο για το νέο σχολικό συγκρότημα, καλύπτει 2.192 τ.μ. το κάθε κτίριο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και αίθουσες παράλληλων χρήσεων, βασισμένο στις επίκαιρες ανάγκες που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός τόνισε ότι, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών, είπε ότι υπάρχει επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών, ώστε οι «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» -υπάγονται στην αρμοδιότητά του Υπ.Υπ.- να συντάξουν τη μελέτη κατά προτεραιότητα. «Επειδή η νέα μελέτη θα στηριχθεί σε υπάρχουσες ώριμες μελέτες, οι διαδικασίες θα τρέξουν πιο γρήγορα και έπειτα θα μπούμε στη φάση αναζήτησης χρηματοδότησης», ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Είμαστε στη φάση που ετοιμάζεται ο φάκελος για το κτιριολογικό πρόγραμμα, ο οποίος θα υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας και μετά την έγκριση που θα λάβει, θα ξεκινήσει η σύνταξη της μελέτης. Η ανέγερση για το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο Βάμου, θα στηριχθεί σε υπάρχουσες μελέτες, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία, στην οποία πάντως θα δοθεί προτεραιότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Διγαλάκης.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Από μεριάς του ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου για την τοπική κοινωνία καθώς οι νέοι του Δήμου, μέσης ηλικίας 20 ετών, ξεπερνούν τους 2.000, όπως είπε.

Για το παλιό κτίριο, ο Δήμαρχος τόνισε ότι επειδή είναι κατασκευής του 1936′, έχει σημαντικές φθορές που θα κοστίσουν αρκετά για να επισκευαστούν, ενώ μετά την ανέγερση θα εξεταστεί εκ νέου, το ποια θα είναι η χρήση του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη της δημοτικής αρχής, υπηρεσιακοί και μέλη της σχολικής κοινότητας, ενώ το παρόν έδωσε και ο κ. Σγουράκης από την αντιπολίτευση του Δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook