Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: «Λαμβάνουμε τα μέτρα μας για την Ελλάδα» – Πυρά κατά ΗΠΑ

νέα-πρόκληση-τσαβούσογλου-λαμβάνου-1150742

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την ανατολική Μεσόγειο, ενώ την ίδια ώρα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου, με αφορμή την επιστολή του Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο, με την οποία ζητά να συνεχιστεί εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Συρία.

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα, υπογράμμισε την ετοιμότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας».

Συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβουσογλου τόνισε: «Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας. Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί.Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική».

«Οι ΗΠΑ λένε ψέματα στο Κογκρέσο, στηρίζουν την τρομοκρατία»

Εντύπωση όμως προκάλεσαν και οι δηλώσεις του για τις ΗΠΑ και τον Τζο Μπάιντεν .

«Οι ΗΠΑ λένε ψέματα στο Κογκρέσο, στηρίζουν την τρομοκρατία και αυτή η ενέργεια αποτελεί αδίκημα για την Ουάσινγκτον», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ως απάντηση στον Τζο Μπάιντεν που κατηγόρησε την Τουρκία για την στρατιωτική της δράση στη βορειοανατολική Συρία.

«Αντί να κατηγορούν την Τουρκία, οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η επιστολή Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται πως ο Τζο Μπάιντεν στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι και στον επικεφαλής της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση μέσα και σε σχέση με τη Συρία, και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας, θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και απειλεί περαιτέρω να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και εξακολουθεί να αποτελεί μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook