Νέα πρόκληση από τουρκικό μέσο: «Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία – Παράνομη η παρουσία της Ελλάδας εκεί»

νέα-πρόκληση-από-τουρκικό-μέσο-τα-3-4-τη-1484388

Μετά τον περιβόητο χάρτη Μπαχτσελί που εμφάνιζε Κρήτη και νησιά ανατολικού Αιγαίου σαν τουρκικά, η τουρκική εφημερίδα TR Haber παρουσιάζει με τη σειρά της τα τρία τέταρτα της Κρήτης σαν τουρκική επικράτεια, λέγοντας μάλιστα πως η παρουσία της Ελλάδας στο νησί είναι παράνομη.

«Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία! Παράνομη η παρουσία των ΗΠΑ και της Ελλάδας εκεί» είναι ο τίτλος του άρθρου, με τους νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, καθώς και τα γύρω από την Κρήτη νησιά να πιστώνονται στην Τουρκία και μόλις τα Χανιά στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες κατέλαβαν ολόκληρο το νησί, όταν υποτίθεται ότι τα εδάφη θα μεταβιβάζονταν στον πρώην ιδιοκτήτη» σημειώνεται στη λεζάντα του αντίστοιχου Tweet.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο «η Κρήτη, τουρκική επικράτεια επί 2,5 αιώνες, χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη από την Αγγλία το 1913. Όταν οι τρεις από τις τέσσερις χώρες αποχώρησαν από τη συμφωνία, ενώ αναμενόταν ότι τα 3/4 της Κρήτης θα περνούσαν στον πρώην ιδιοκτήτη της, δηλαδή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Αθήνα δημιούργησε de facto κατάσταση καταλαμβάνοντας ολόκληρο το νησί».

Μάλιστα, στο δημοσίευμα φιλοξενείται ο πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «στην Ελλάδα δόθηκε το 1/4 της Κρήτης. Τα 14 νησιά, βραχονησίδες και βράχοι γύρω από το νησί συνεχίζουν να είναι υπό την κυριαρχία του Οθωμανικού Κράτους».

Μάλιστα, ζήτησε την άμεση εκκένωση των νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και των γύρω από την Κρήτη νησιών, Γαύδος, Δίας, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook