Νέα παιχνίδια για τα μικρά Χανιωτάκια – Μεγάλη παρέμβαση του Δήμου στα νηπιαγωγεία της πόλης | Video + Photos

νέα-παιχνίδια-για-τα-μικρά-χανιωτάκια-1542992

Με 180 νέα παιχνίδια εξωτερικού χώρου εφοδιάστηκε ο Δήμος Χανίων, προκειμένου να τα τοποθετήσει σε όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου Χανίων. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα, το οποίο τώρα ολοκληρώνεται και παίρνει σάρκα και οστά. Σε λίγες μέρες και τα 90 νηπιαγωγεία του Δήμου θα έχουν εξοπλιστεί με τα νέα παιχνίδια για τον προαύλειο χώρο. Πρόκειται για παιχνίδια που έχουν πιστοποιηθεί και ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούνται, το κόστος κατασκευής των οποίων ανήλθε συνολικά στις 90.000 ευρώ.

Ο νέος εξοπλισμός παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημοτικό γήπεδο Περιβολίων, παρουσία του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και των Αντιδημάρχων Παιδείας Αντώνη Βαρδάκη, Οικονομικών, Τάσο Αλόγλου, Τοπικής Ανάπτυξης Γιάννη Νικηφοράκη και εκπροσώπων της Χανιώτικης εταιρείας που κατασκεύασε τα παιχνίδια.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε πως προτεραιότητα του Δήμου είναι τα παιδιά και τα σχολεία:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα γιατί προβαίνουμε σε μια πολύ μεγάλη προμήθεια για τον εξοπλισμό των νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων. Δίνουμε χρώμα, δίνουμε χαρά, δίνουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά των νηπιαγωγείων, στη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχουμε κάνει που αφορά και τα 90 νηπιαγωγεία του Δήμου μας. Παιχνίδια πιστοποιημένα που έρχονται να καλύψουνε ανάγκες και αιτήματα δεκαετιών. Παραδίδονται και σταδιακά θα τοποθετούνται στα νηπιαγωγεία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία. Θέλουμε στην πράξη να αποδείξουμε ότι η παιδεία, τα παιδιά μας και τα σχολεία είναι σε απόλυτη προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής  Επιτροπής του Δήμου Χανίων Αντώνης Βαρδάκης, έκανε λόγο για μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων στα σχολεία: «Ίσως είναι η μεγαλύτερη προσθήκη στις παρεμβάσεις του Δήμου για τα σχολεία των τελευταίων χρόνων. 60 σπιτάκια, 60 τραμπάλες, 60 ελατήρια θα έρθουν να εξοπλίσουν τα νηπιαγωγεία του Δήμου μας. Μια τεράστια προσθήκη η οποία γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια και έρχεται να συμπληρώσει τις μεγάλες κτιριακές παρεμβάσεις που κάνουμε μέσω των προγραμμάτων Φιλόδημος και Αντώνης Τρίτσης, με τα οποία παρεμβαίνουμε εντός και εκτός των σχολικών κτιρίων. Ο προϋπολογισμός αυτής της προσθήκης είναι κοντά στις 90.000 ευρώ. Επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας».

«Βασική προτεραιότητα του Δήμου Χανίων είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με τους μικρούς δημότες να μπαίνει σε προτεραιότητα εκτέλεσης. Το έχουμε αποδείξει. Προσπαθούμε να γίνονται παρεμβάσεις είτε σε σχολεία είτε σε αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου».

Ο σχεδιαστής της εταιρείας παιχνιδιών Νίκος Πετρουλάκης, δήλωσε πως χρειάστηκαν 2,5  μήνες συνολικά για την κατασκευή όλου του εξοπλισμού ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες κατά την διάρκεια του έργου:

«Μετά τις ανάγκες του Δήμου για τα νηπιαγωγεία, σχεδιάσαμε ειδικά για τον Δήμο αυτά τα παιχνίδια. Εννοείται πρέπει να είναι πιστοποιημένα, σωστά κατασκευασμένα, να μην έχουν παγιδεύσεις, να είναι όπως πρέπει με τη νομοθεσία, με καλύτερα υλικά, νέα υλικά, είναι ξύλινα, είναι ανακυκλώσιμα, καινούρια υλικά που φέρνουν τώρα από το εξωτερικό». Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να ανταπεξέλθουμε στο χρονοδιάγραμμα, γιατί η παραγγελία των υλικών από το εξωτερικό καθυστερούσε λόγω και του πολέμου».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook